Artikel top billede

Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

En telemast ved Vejers Strand i Vestjylland var registreret i Østjylland. Det er bare en af en lang række af markante fejl i registreringer af teledata, og de kan få jorden til at ryste under hele straffesagsprocessen, lyder det fra en ekspert.

I august kom det frem, at en fejl i Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Men nu viser det sig ifølge Politiken, at der er endnu større fejl i registreringen af masternes placeringer.

For ifølge avisen er der i nogle tilfælde kilometerstore afvigelser i teleselskabernes egne registreringer af masternes placering og så den reele placering af masterne.

Eksempelvis er en telemast fra Telia og Telenor på Vejers Stand i Vestjylland registreret i Hornsyld i Østjylland. En afgivelse på 109 kilometer.

Læs også: Ny udvikling i teledataskandalen kan blive benspænd for efterforskning: It-system har placeret telemaster forkert

Ifølge Politiken er der intet mindre end 25 tilfælde, hvor der er mere end én kilometer mellem mastens fysiske placeringer og den officielle registrering.

"Jorden ryster"

Fejlene er så markante, at det kan det få betydning for sager, hvor teledata er brugt som bevis, lyder det fra Lene Wacher Lentz, der er tidligere offentlig anklager og i dag er ansat på Aalborg, hvor hun forsker i politiets brug af teledata.

”Oven i alt det andet, så ryster jorden under hele straffesagsprocessen nu, fordi man ved, hvor mange sager de her mastedata er indgået i,” siger hun til Politiken.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 sager er berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

Læs også:

Flere danskere end først antaget kan være ramt af alvorlig tele-fejl hos politiet

Fem dømte vil have sager til at gå om efter teleskandale: Rocker kan få millionerstatning

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”