Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

En telemast ved Vejers Strand i Vestjylland var registreret i Østjylland. Det er bare en af en lang række af markante fejl i registreringer af teledata, og de kan få jorden til at ryste under hele straffesagsprocessen, lyder det fra en ekspert.

I august kom det frem, at en fejl i Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Men nu viser det sig ifølge Politiken, at der er endnu større fejl i registreringen af masternes placeringer.

For ifølge avisen er der i nogle tilfælde kilometerstore afvigelser i teleselskabernes egne registreringer af masternes placering og så den reele placering af masterne.

Eksempelvis er en telemast fra Telia og Telenor på Vejers Stand i Vestjylland registreret i Hornsyld i Østjylland. En afgivelse på 109 kilometer.

Læs også: Ny udvikling i teledataskandalen kan blive benspænd for efterforskning: It-system har placeret telemaster forkert

Ifølge Politiken er der intet mindre end 25 tilfælde, hvor der er mere end én kilometer mellem mastens fysiske placeringer og den officielle registrering.

"Jorden ryster"
Fejlene er så markante, at det kan det få betydning for sager, hvor teledata er brugt som bevis, lyder det fra Lene Wacher Lentz, der er tidligere offentlig anklager og i dag er ansat på Aalborg, hvor hun forsker i politiets brug af teledata.

”Oven i alt det andet, så ryster jorden under hele straffesagsprocessen nu, fordi man ved, hvor mange sager de her mastedata er indgået i,” siger hun til Politiken.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 sager er berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

Læs også:

Flere danskere end først antaget kan være ramt af alvorlig tele-fejl hos politiet

Fem dømte vil have sager til at gå om efter teleskandale: Rocker kan få millionerstatning

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.