Artikel top billede

Bill Gates: Sådan kunne Windows Mobile have erobret verden - 'åh det var så tæt på'

Windows Mobile kunne være endt som det store dominerende smartphone styresystem. ”Åh, det var så tæt på,” siger Bill Gates.

Windows Mobile - og ikke Android – havde været det dominerende mobile styresystem i dag, hvis Microsoft ikke var blevet ramt af en stor monopol-sag i 1990'erne.

Det mener Microsofts stifter, Bill Gates.

”Der er ingen tvivl om at monopol-sagen var skadelig for Microsoft, og uden den ville vi have været mere fokuset på at udvikle et styresystem til mobiltelefoner, ” sagde han ifølge CNBC til konferencen DealBook, der er arrangeret af New York Times.

”I stedet for at bruge Android i dag, ville du bruge Windows Mobile, hvis det ikke var for monopol-sagen,” tilføjede Bill Gates.

Microsoft missede chancen

Som bekendt er smartphone-markedet i dag domineret af Apples iPhones, der bruger Apples eget styresystem iOS, og af Googles styresystem Android, der bruges på telefoner af et væld af forskellige mærker.

Microsoft har uden held forsøgt at få en fod ind på markedet gentagen gange, og dermed havde Microsoft ikke held med at overføre sin dominans fra pc-markedet til smartphone-markedet. Men ifølge Bill Gates var det tæt på, at historien havde udviklet sig helt anderledes.

”Åh, det var så tæt på,” siger Bill Gates.

Han forklarer, at Microsoft blandt andet var meget tæt på at levere Windows Mobile til en telefon fra Motorola, der dengang var en stor spiller på mobilmarkedet. Men den aftale glippede, fordi Microsoft software blev forsinket i tre måneder.

”Jeg var ganske enkelt for distraheret. Jeg klokkede i det på grund af distraktionerne,” siger han.

Nye monopol-sager kan være på vej

I dag er en række andre amerikanske tech-giganter i risikozonen for at blive mødt af monopolsager. Eksempelvis har den demokratiske præsidentkandidat Elizabeth Warren argumenteret for, at selskaber som Amazon, Facebook og Google burde tvangsopsplittes.

Den idé møder dog modstand fra Bill Gates.

”Jeg ønsker ikke at Microsoft skal brydes op. Det har jeg tidligere argumenteret imod, og det vil jeg derfor heller ikke ønske for nogen andre,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.