Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei tilbyder medarbejderne 287 millioner dollar i bonus for at hjælpe selskabet ud af USA's jerngreb

Kinesiske Huawei vil give selskabets medarbejdere kontante bonusser til en samlet værdi på 287 millioner dollar, hvis de kan hjælpe selskabet af med at overkomme de udfordringer, den amerikanske sortlistning giver.

Huawei har netop været ude og love medarbejderskaren enorme bonusser, hvis de kan hjælpe selskabet med at undvige konsekvenser af den amerikanske sortlistning.

De kontante bonusser løber op i 287 millioner dollar, hvilket svarer til 1,9 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tilbage i maj 2019 valgte den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen af sortliste Huawei, hvilket betyder, at amerikanske virksomheder ikke længere må handle med det kinesiske selskab.

Læs også: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Dette har haft konsekvenser for både Huaweis mobil- og netværksforretning, da selskabet har købt essentielle dele og software af virksomheder i USA.

Sortlistningen kommer efter af amerikanske anklager om statslig spionage gennem Huaweis udstyr. Hvilket der ikke er fremlagt beviser for.

Vil doble løn for næsten alle medarbejdere

Det kinesiske selskab har tidligere meldt ud, at der søges efter andre leverandører omkring i verdenen, og at der allerede er fundet en række nye samarbejdspartnere.

Dette sker som led i planen om at blive uafhæninge af USA.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet

De kontante medarbejderbonusser skal ses som en anerkendelse af det arbejde, som de ansatte gør for at imødekomme det amerikanske pres. Det fremgår af en besked, som Huaweis HR-afdeling har givet medarbejderne, skriver Reuters.

De kontante bonusser vil formentlig gå til medarbejdere, der arbejder med forskning og udvikling (R&D) og andre medarbejdere, der arbejder for at bygge en ny forsyningskæde, der går udenom USA, lyder det fra en Huawei-talsmand.

Huawei har desuden planer om, at forboble lønnen indeværende måned for næsten alle 190.000 medarbejdere, skriver nyhedsbureauet.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere