Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kinesiske Huawei ser ud til i allersidste øjeblik at få dispensation, så selskabet fortsat kan handle med amerikanske virksomheder. Det ændrer dog ikke på, at præsident Trump vil have Huawei ud af vagten.

De amerikanske myndigheder ser ud til i allersidste øjeblik at give kinesiske Huawei dispensation fra det forbud, som ellers har stået til at træde i kraft i dag, mandag.

Forbuddet kan du læse mere om i denne artikel, som Computerworld bragte fredag: På mandag er det knald eller fald for Huawei: Nu rammer USA's totalforbud.

Dispensationen vil betyde, at Huawei fortsat vil kunne handle med amerikanske virksomheder.

Det var nyhedsbureauet Reuters, der lørdag kunne fortælle, at dispensationen var på vej i form af en ‘midlertidig licens,’ der ville gælde i yderligere 90 dage.

Reuters citerede unavngivne kilder - en typisk måde for amerikanske organisationer at få nyheder ud over rampen uden at risikere senere at komme i fedtefadet. Det regnes derfor for givet, at nyheden er leveret til Reuters af det amerikanske handelsministerium, der står bag dispensationen.

Dispensationen vil betyde, at Huawei fortsat vil have adgang til amerikanske produkter og derved vil kunne vedligeholde og opdatere sine produkter i det sammenvævede net af produkter, ydelser og leverancer, som tech-miljøet består af, hvor alle leverer til alle.

Trump siger nej

De rationelle amerikanske embedsfolk kan dog have gjort regning uden vært.

For søndag meddelte præsident Donald Trump, at han ikke vil have, at USA handler med Huawei.

“Jeg vil ikke lave forretninger [med Huawei, red] overhovedet, fordi det er en national sikkerhedsrisiko, og jeg mener virkelig, at medierne har dækket det lidt anderledes end det,” lød meldingen fra præsidenten.

Han siger, at der nok er små dele af Huaweis forretning, der kan blive undtaget fra et bredere forbud, men at det vil blive ‘meget kompliceret.’

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"

Tag med inden for i Huaweis splinternye kildekode-center i Bruxelles - her kan du se selskabets hemmeligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere