Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kinesiske Huawei ser ud til i allersidste øjeblik at få dispensation, så selskabet fortsat kan handle med amerikanske virksomheder. Det ændrer dog ikke på, at præsident Trump vil have Huawei ud af vagten.

De amerikanske myndigheder ser ud til i allersidste øjeblik at give kinesiske Huawei dispensation fra det forbud, som ellers har stået til at træde i kraft i dag, mandag.

Forbuddet kan du læse mere om i denne artikel, som Computerworld bragte fredag: På mandag er det knald eller fald for Huawei: Nu rammer USA's totalforbud.

Dispensationen vil betyde, at Huawei fortsat vil kunne handle med amerikanske virksomheder.

Det var nyhedsbureauet Reuters, der lørdag kunne fortælle, at dispensationen var på vej i form af en ‘midlertidig licens,’ der ville gælde i yderligere 90 dage.

Reuters citerede unavngivne kilder - en typisk måde for amerikanske organisationer at få nyheder ud over rampen uden at risikere senere at komme i fedtefadet. Det regnes derfor for givet, at nyheden er leveret til Reuters af det amerikanske handelsministerium, der står bag dispensationen.

Dispensationen vil betyde, at Huawei fortsat vil have adgang til amerikanske produkter og derved vil kunne vedligeholde og opdatere sine produkter i det sammenvævede net af produkter, ydelser og leverancer, som tech-miljøet består af, hvor alle leverer til alle.

Trump siger nej

De rationelle amerikanske embedsfolk kan dog have gjort regning uden vært.

For søndag meddelte præsident Donald Trump, at han ikke vil have, at USA handler med Huawei.

“Jeg vil ikke lave forretninger [med Huawei, red] overhovedet, fordi det er en national sikkerhedsrisiko, og jeg mener virkelig, at medierne har dækket det lidt anderledes end det,” lød meldingen fra præsidenten.

Han siger, at der nok er små dele af Huaweis forretning, der kan blive undtaget fra et bredere forbud, men at det vil blive ‘meget kompliceret.’

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"

Tag med inden for i Huaweis splinternye kildekode-center i Bruxelles - her kan du se selskabets hemmeligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere