Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Kinesiske Huawei ser ud til i allersidste øjeblik at få dispensation, så selskabet fortsat kan handle med amerikanske virksomheder. Det ændrer dog ikke på, at præsident Trump vil have Huawei ud af vagten.

De amerikanske myndigheder ser ud til i allersidste øjeblik at give kinesiske Huawei dispensation fra det forbud, som ellers har stået til at træde i kraft i dag, mandag.

Forbuddet kan du læse mere om i denne artikel, som Computerworld bragte fredag: På mandag er det knald eller fald for Huawei: Nu rammer USA's totalforbud.

Dispensationen vil betyde, at Huawei fortsat vil kunne handle med amerikanske virksomheder.

Det var nyhedsbureauet Reuters, der lørdag kunne fortælle, at dispensationen var på vej i form af en ‘midlertidig licens,’ der ville gælde i yderligere 90 dage.

Reuters citerede unavngivne kilder - en typisk måde for amerikanske organisationer at få nyheder ud over rampen uden at risikere senere at komme i fedtefadet. Det regnes derfor for givet, at nyheden er leveret til Reuters af det amerikanske handelsministerium, der står bag dispensationen.

Dispensationen vil betyde, at Huawei fortsat vil have adgang til amerikanske produkter og derved vil kunne vedligeholde og opdatere sine produkter i det sammenvævede net af produkter, ydelser og leverancer, som tech-miljøet består af, hvor alle leverer til alle.

Trump siger nej

De rationelle amerikanske embedsfolk kan dog have gjort regning uden vært.

For søndag meddelte præsident Donald Trump, at han ikke vil have, at USA handler med Huawei.

“Jeg vil ikke lave forretninger [med Huawei, red] overhovedet, fordi det er en national sikkerhedsrisiko, og jeg mener virkelig, at medierne har dækket det lidt anderledes end det,” lød meldingen fra præsidenten.

Han siger, at der nok er små dele af Huaweis forretning, der kan blive undtaget fra et bredere forbud, men at det vil blive ‘meget kompliceret.’

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"

Tag med inden for i Huaweis splinternye kildekode-center i Bruxelles - her kan du se selskabets hemmeligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere