Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fintech-komet fra Odense henter rekord-investering på 70 millioner / Global Connect-milliardær går ind i Astralis / Power åbner ny butik i centrum af København med nyt koncept

Fintech-komet fra Odense henter rekord-investering på 70 millioner / Global Connect-milliardær går ind i Astralis / Power åbner ny butik i centrum af København med nyt koncept / Franarret penge af falske mails? Så er kronerne ikke nødvendigvis spildt / Vestager godkender Telias milliardopkøb / Tesla bygger kæmpe bilfabrik tæt på Berlin / Enorm succes for Disneys nye streamingtjeneste

Godmorgen. Her torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

Fintech-komet fra Odense henter rekord-investering på 70 millioner

Fintech-selskabet Cardlay har hentet en ny investering på intet mindre end 70 millioner kroner, skriver Finans.

Selskabet har udviklet software til at administrere firmakreditkort, så det eksempelvis er nemmere at bogføre udgifterne og få udenlandsk moms refunderet.

“Jeg betragter det som en blåstempling af Cardlay. Der er folk i denne investeringsrunde, som jeg ikke må nævne, men hvis jeg kunne det, ville du falde på røven og sige: ”Hold da kæft”,” siger Cardlays stifter og administrerende direktør, Jørgen Christian Juul, til Finans.

Global Connect-milliardær og bilarving går ind i Astralis

Claus Zibrandtsen fra familien bag salget af Clobal Connect for et milliardbeløb er trådt ind i Astralis Groups bestyrelse, som står bag e-sportsholdet Astralis. Det samme er Christian Swane Mourier, hvis familie står bag bilkoncernen Semler Gruppen. Det skriver Finans.

Jette Nygaard-Andersen, som har en fortid i topledelsen af MTG, der ejer Viasat, streamingtjenesten Viaplay og TV 3, er desuden ny formand for bestyrelsen.

Power åbner ny butik i centrum af København med nyt koncept

Power tror fortsat på en fremtid for detailbutikker.

I hvert fald åbner selskabet 23. november en ny stor forretning midt i centrum af København ved Vesterport efter et nyt såkaldt city koncept, som lægger mere vægt på tilbehør og bærbar lyd, fortæller Jesper Boysen, direktør for Power, til Ekstra Bladet.

Butikken bliver Powers nummer 17 i Danmark.

Franarret penge af falske mails? Så er kronerne ikke nødvendigvis spildt

Selv om man bliver narret af falske mails og taber penge, behøver penge ikke være tabt. Det viser to sager fra Det finansielle Ankenævn, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Et tilbud om to flybilletter til 80 kroner var for godt til, at to forbrugere kunne modstå det. Men det var også for godt til at være sandt, og flyselskabet havde intet med de falske mails at gøre.

De to forbrugere blev begge franarret mere end 17.000 kroner. Det Finansielle Ankenævn har nu afgjort, at de hver især kun hæfter for 375 kroner af misbruget.

Vestager godkender Telias milliardopkøb

EU’s konkurrencekomissær Margrethe Vestager har sagt god for, at Telia - under visse betingelser - kan købe Bonnier Broadcasting, som blandt andet omfatter streamingtjenesten C More, svensk TV4 og finsk MTV, meddeler selskaberne.

Telia skal blandt andet give konkurrenter adgang til tv-kanaler og til at reklamere kanalerne.

Tesla bygger kæmpe bilfabrik tæt på Berlin

Teslas fjerde såkaldte gigafactory bliver placeret i byen Grünheide i udkanten af Berlin, hvor i omegnen af 10.000 ansatte skal producere blandt andet elbiler.

Fabrikken skal være klar til produktion i 2021, og Tesla-stifteren Elon Musk skriver på Twitter, at fabrikken også skal producere batterier og powertrains.

Han skriver desuden, at fabrikken til at begynde med skal producere Tesla model Y, som er en ny SUV, der endnu ikke er sat i produktion noget sted. I branchen ventes det, at fabrikken også skal producere Model 3.

Enorm succes for Disneys nye streamingtjeneste

Disneys nye streamingtjeneste kaldet Disney+ blev lanceret i denne uge, og i går kunne selskabet fortælle, at der på den første dag kom ikke færre end 10 millioner kunder ind i butikken.

Ifølge Bloomberg tog det streamingtjenesten HBO fire år at nå samme kundetal.