Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank / YouSee-app brød sammen under landskamp

Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank / YouSee-app brød sammen under landskamp / Tiktok lancerer Spotify-konkurrent / Apple og Salesforce udvider samarbejde / 75 procent af alle tyske virksomheder rammes af it-sikkerhedshændelser

Godmorgen og velkommen til tirsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

I dagens it-overblik skal vi en tur forbi den stagnerede printerverden, den intensiverede konkurrence for mobile betalingsløsninger, en ny musikstreamingtjeneste og gårsdagens landskamp, hvor flere seere kunne kigge ind i en sort skærm.

Rigtig god læselyst.

Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank

Kunderne i Jyske Bank har taget godt i mod Apples nye betalingsløsning, Apple Pay.

Allerede nu er der 25 procent flere af bankens kunder, der benytter Apple Pay som betalingsmiddel i butikker end Danske Banks MobilePay.

Det skriver Børsen.

Jyske Bank indførte Apple Pay tilbage i oktober 2017 og har siden hen steget i popularitet, når privatkunder har handlet i fysiske butikker.

Langt de fleste danske pengeinstitutter og banker har allerede introduceret Apple Pay. Senest kom Danske Bank også med på vogenen i august 2019, efter at have udskudt lanceringen i flere måneder.

YouSee-app brød sammen under landskamp

Flere fodboldinteresserede fik i går en lang næse, da YouSee-appen på web og mobil brød sammen under landskampen.

Godt 15 minutter inde i EM-kvalifikationskampen, hvor Danmark mødte Irland, skete nedbruddet.

Klokken 21:08 skrev YouSee på selskabets Facebook-side:

"Du kan desværre opleve udfordringer med vores TV&FILM-app og web lige nu, men vores teknikere arbejder på at få løst fejlen hurtigst muligt."

Det var dog muligt at se kampen på tv-signalet. Nedbruddet på appen varede det meste af første halveg, før den kom op at gøre igen ved pausen.

Hvis du ikke fulgte med, så blev kampen 1-1, og det var nok til, at Danmark går videre til EM.

Tiktok lancerer Spotify-konkurrent

Det kinesiske selskab bag det hurtigvoksende sociale medie Tiktok er på vej med en konkurrent til Apple Music og Spotify.

Det skriver Digital.se.

Bytedance, der er selskabet bag, er allerede i dialog med flere større pladeselskaber såsom universal Music, Sony Music og Warner Music, skriver mediet.

Lanceringen vil formentlig ske i den kommende måned i lande som Indien, Indonesien og Brasilien, hvor der findes en voksende middelklasse.

Det er endnu uvist, hvad tjenesten kommer til at hedde, eller hvad den vil koste, men der er lagt op til, at musiktjenesten skal være billigere end Spotify og Apple Music.

Apple og Salesforce udvider samarbejde med to nye apps

Apple og Sales udvider det esksisterende samarbejde med to nye apps og bedre muligheder for udviklere.

Udmeldingen skete i forbindelse med Dreamforce, der er Salesforce' store event i San Francisco.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Der er tale om to flagskibs-apps - en redesignet version af Salesforce Mobile App og den nye Trailhed GO lærings-app.

Samtidig meddeler de to tech-giganter, at de er klar med next generation Salesforce Mobile SDK, der gør det lettere for udviklere at skabe og udsende native apps til iPhone og iPad på Salesforce platform.

"Med Salesforce Mobile giver Salesforce og Apple mulighed for salg, service og marketing fagfolk på farten, for at levere "game-changing" kundeoplevelser, drevet af AI,” skriver Bret Taylor, Chief Product Officer, Salesforce, i en pressemeddelelse.

75 procent af alle tyske virksomheder ramt af sikkerhedshændelse i 2019

Tre ud af fire tyske virksomheder blev i 2019 ramt af enten hackerangreb eller en anden utilsigtet sikkerhedshændelse.

Det viser en ny rapport fra PreciseSecurity.com.

Ifølge pressemeddelelsen, der er udsendt af Psychic Ventures, har det indtil nu i 2019 kostet de tyske selskaber 102,9 milliarder euro, eller hvad der svarer til 769 milliarder kroner.

Den indsamlede statistik viser, at de kritiske sikkerhedshændelser er eksploderet i løbet af de sidste to år. Tilbage i 2015 var det omkring 51 procent af de tyske virksomheder, der var ramt. I 2016 var det 52 procent.

Herefter skete den dratiske stigning til 75 procent i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere