Artikel top billede

Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark

Mobilepay vokser med 30 procent i de fysiske butikker. Alligevel er den danske betalingsløsning blevet overhalet af Apple, og det kan ifølge MobilePay vidne om, at danskerne nu for alvor har taget mobilbetalingerne til sig.

MobilePay er fortsat med at vokse efter Apple Pays indtog i Danmark for to år siden. Det kan vidne om, at mobilbetalinger er ved at få sit store gennembrud som betalingsform hos danskerne.

Det vurderer MobilePays danske direktør Torben Gamst i et interview med Børsen.

Han forklarer til Børsen, at Mobilepay-betalinger i fysiske butikker alene i det seneste år er steget med 30 procent.

Læs også: Morgen-briefing: Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank

Overhalet af Apple

Alligevel meddeler den danske storbank Jyske Bank, at Apple Pay hos dem er vokset endnu mere hastigt og nu har overhalet Mobilepay i popularitet.

Således bruges Apple Pay nu 25 procent oftere fysiske butikker end Mobilepay blandt bankens privatkunder, selvom Apples Pay kun er tilgængelig for brugere af Apples produkter.

"Jyske Banks Apple Pay-tal tyder på, at danskerne ret massivt begynder at flytte en stor del af deres transaktioner i fysiske butikker over på mobilen. Det må være konklusionen, fordi Mobilepay ligeledes oplever massiv vækst," siger Torben Gamst til Børsen.

Mobilepay-direktør understreger over for Børsen, at MobilePay ikke taber markedsandele ude i de fysiske butikker.

Læs også: Mobilbetalinger storhitter i Kina, men hvorfor går det så trægt med udbredelsen i Vesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere