Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark

Mobilepay vokser med 30 procent i de fysiske butikker. Alligevel er den danske betalingsløsning blevet overhalet af Apple, og det kan ifølge MobilePay vidne om, at danskerne nu for alvor har taget mobilbetalingerne til sig.

MobilePay er fortsat med at vokse efter Apple Pays indtog i Danmark for to år siden. Det kan vidne om, at mobilbetalinger er ved at få sit store gennembrud som betalingsform hos danskerne.

Det vurderer MobilePays danske direktør Torben Gamst i et interview med Børsen.

Han forklarer til Børsen, at Mobilepay-betalinger i fysiske butikker alene i det seneste år er steget med 30 procent.

Læs også: Morgen-briefing: Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank

Overhalet af Apple
Alligevel meddeler den danske storbank Jyske Bank, at Apple Pay hos dem er vokset endnu mere hastigt og nu har overhalet Mobilepay i popularitet.

Således bruges Apple Pay nu 25 procent oftere fysiske butikker end Mobilepay blandt bankens privatkunder, selvom Apples Pay kun er tilgængelig for brugere af Apples produkter.

"Jyske Banks Apple Pay-tal tyder på, at danskerne ret massivt begynder at flytte en stor del af deres transaktioner i fysiske butikker over på mobilen. Det må være konklusionen, fordi Mobilepay ligeledes oplever massiv vækst," siger Torben Gamst til Børsen.

Mobilepay-direktør understreger over for Børsen, at MobilePay ikke taber markedsandele ude i de fysiske butikker.

Læs også: Mobilbetalinger storhitter i Kina, men hvorfor går det så trægt med udbredelsen i Vesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Microsofts skovler penge ind under coronakrisen: Særligt et forretningsområde buldrer frem
Endnu engang kan den amerikanske it-gigant Microsoft fremvise et imponerende regnskab midt under den globale coronakrisen. Særligt det stigende hjemmearbejde verden over er godt nyt for selskabet.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.