Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark

Mobilepay vokser med 30 procent i de fysiske butikker. Alligevel er den danske betalingsløsning blevet overhalet af Apple, og det kan ifølge MobilePay vidne om, at danskerne nu for alvor har taget mobilbetalingerne til sig.

MobilePay er fortsat med at vokse efter Apple Pays indtog i Danmark for to år siden. Det kan vidne om, at mobilbetalinger er ved at få sit store gennembrud som betalingsform hos danskerne.

Det vurderer MobilePays danske direktør Torben Gamst i et interview med Børsen.

Han forklarer til Børsen, at Mobilepay-betalinger i fysiske butikker alene i det seneste år er steget med 30 procent.

Læs også: Morgen-briefing: Apple overhaler MobilePay hos Jyske Bank

Overhalet af Apple

Alligevel meddeler den danske storbank Jyske Bank, at Apple Pay hos dem er vokset endnu mere hastigt og nu har overhalet Mobilepay i popularitet.

Således bruges Apple Pay nu 25 procent oftere fysiske butikker end Mobilepay blandt bankens privatkunder, selvom Apples Pay kun er tilgængelig for brugere af Apples produkter.

"Jyske Banks Apple Pay-tal tyder på, at danskerne ret massivt begynder at flytte en stor del af deres transaktioner i fysiske butikker over på mobilen. Det må være konklusionen, fordi Mobilepay ligeledes oplever massiv vækst," siger Torben Gamst til Børsen.

Mobilepay-direktør understreger over for Børsen, at MobilePay ikke taber markedsandele ude i de fysiske butikker.

Læs også: Mobilbetalinger storhitter i Kina, men hvorfor går det så trægt med udbredelsen i Vesten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere