Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

I tvivl om din Lamborghini nu er helt original? Blockchain-baseret samarbejde skal sikre din nattesøvn

Dreamforce, San Francisco: Med blockchain-teknologien vil Lamborghini sikre ejere af de unikke superbiler mod forfalskninger, uoriginale reservedele og klonede biler.

Computerworld på Dreamforce, San Francisco: Du kender det godt: Du skal til at købe den berømte Lamborghini som forhenværende erhvervsminister Brian Mikkelsen lovede dig i forbindelse med oprettelsen af aktiesparekontoen.

Og du ved, at sandsynligheden for at din kommende Lamborghini kun har haft én ejer - en ældre dame som kun brugte den til at hente morgenbrød om søndagen – nok er begrænset. Og det kan du leve med.

Men udfordringen der er tilbage er, hvordan du sikrer dig, at din kommende superbil er lige så original som sælgeren påstår.

Det kan lyde som det ultimative såkaldte i-lands problem.

Men faktum er at såkaldte klonede biler, uoriginale reservedele og falske papirer er et stigende problem inden for klassiske- og luksusbiler hvor netop originaliteten er hvad samlere og entusiaster betaler for.

Lamborghini har traditionelt håndteret usikkerheden ved at tilbyde nye ejere en gennemgang af bilen i hovedkvartet nær Sant’Agata i Italien hvor mekanikere gennemgår en checkliste med mellem 800 og 1.000 punkter.

En gennemgang der også har involveret fotografer, auktionshuse, forhandlere, aviser og værksteder.

Men gennem et blockchain-baseret samarbejde mellem Salesforce og Lamborghini er der dog håb for nyslåede it-millionærer og playboys verden over kan reducere ventetiden.

For sammen er de to firmaer ved at etablere et tillids-baseret netværk mellem mekanikere, værksteder, forhandlere for at skabe en fuldt dokumenteret og sporbar historie for hver bils ejerskifte, service og restaurering gennem hele bilens eksistens.

Ifølge Lamborghini vil den bedre blockchain-baserede sporbarhed både reducere arbejdet med at kontrollere brugte biler og øge værdien af brugte biler ved at fjerne eventuel tvivl og usikkerhed om originaliteten.

Computerworld er inviteret til Dreamforce i San Francisco af Salesforce. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere