Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

I tvivl om din Lamborghini nu er helt original? Blockchain-baseret samarbejde skal sikre din nattesøvn

Dreamforce, San Francisco: Med blockchain-teknologien vil Lamborghini sikre ejere af de unikke superbiler mod forfalskninger, uoriginale reservedele og klonede biler.

Computerworld på Dreamforce, San Francisco: Du kender det godt: Du skal til at købe den berømte Lamborghini som forhenværende erhvervsminister Brian Mikkelsen lovede dig i forbindelse med oprettelsen af aktiesparekontoen.

Og du ved, at sandsynligheden for at din kommende Lamborghini kun har haft én ejer - en ældre dame som kun brugte den til at hente morgenbrød om søndagen – nok er begrænset. Og det kan du leve med.

Men udfordringen der er tilbage er, hvordan du sikrer dig, at din kommende superbil er lige så original som sælgeren påstår.

Det kan lyde som det ultimative såkaldte i-lands problem.

Men faktum er at såkaldte klonede biler, uoriginale reservedele og falske papirer er et stigende problem inden for klassiske- og luksusbiler hvor netop originaliteten er hvad samlere og entusiaster betaler for.

Lamborghini har traditionelt håndteret usikkerheden ved at tilbyde nye ejere en gennemgang af bilen i hovedkvartet nær Sant’Agata i Italien hvor mekanikere gennemgår en checkliste med mellem 800 og 1.000 punkter.

En gennemgang der også har involveret fotografer, auktionshuse, forhandlere, aviser og værksteder.

Men gennem et blockchain-baseret samarbejde mellem Salesforce og Lamborghini er der dog håb for nyslåede it-millionærer og playboys verden over kan reducere ventetiden.

For sammen er de to firmaer ved at etablere et tillids-baseret netværk mellem mekanikere, værksteder, forhandlere for at skabe en fuldt dokumenteret og sporbar historie for hver bils ejerskifte, service og restaurering gennem hele bilens eksistens.

Ifølge Lamborghini vil den bedre blockchain-baserede sporbarhed både reducere arbejdet med at kontrollere brugte biler og øge værdien af brugte biler ved at fjerne eventuel tvivl og usikkerhed om originaliteten.

Computerworld er inviteret til Dreamforce i San Francisco af Salesforce. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?