Artikel top billede

I tvivl om din Lamborghini nu er helt original? Blockchain-baseret samarbejde skal sikre din nattesøvn

Dreamforce, San Francisco: Med blockchain-teknologien vil Lamborghini sikre ejere af de unikke superbiler mod forfalskninger, uoriginale reservedele og klonede biler.

Computerworld på Dreamforce, San Francisco: Du kender det godt: Du skal til at købe den berømte Lamborghini som forhenværende erhvervsminister Brian Mikkelsen lovede dig i forbindelse med oprettelsen af aktiesparekontoen.

Og du ved, at sandsynligheden for at din kommende Lamborghini kun har haft én ejer - en ældre dame som kun brugte den til at hente morgenbrød om søndagen – nok er begrænset. Og det kan du leve med.

Men udfordringen der er tilbage er, hvordan du sikrer dig, at din kommende superbil er lige så original som sælgeren påstår.

Det kan lyde som det ultimative såkaldte i-lands problem.

Men faktum er at såkaldte klonede biler, uoriginale reservedele og falske papirer er et stigende problem inden for klassiske- og luksusbiler hvor netop originaliteten er hvad samlere og entusiaster betaler for.

Lamborghini har traditionelt håndteret usikkerheden ved at tilbyde nye ejere en gennemgang af bilen i hovedkvartet nær Sant’Agata i Italien hvor mekanikere gennemgår en checkliste med mellem 800 og 1.000 punkter.

En gennemgang der også har involveret fotografer, auktionshuse, forhandlere, aviser og værksteder.

Men gennem et blockchain-baseret samarbejde mellem Salesforce og Lamborghini er der dog håb for nyslåede it-millionærer og playboys verden over kan reducere ventetiden.

For sammen er de to firmaer ved at etablere et tillids-baseret netværk mellem mekanikere, værksteder, forhandlere for at skabe en fuldt dokumenteret og sporbar historie for hver bils ejerskifte, service og restaurering gennem hele bilens eksistens.

Ifølge Lamborghini vil den bedre blockchain-baserede sporbarhed både reducere arbejdet med at kontrollere brugte biler og øge værdien af brugte biler ved at fjerne eventuel tvivl og usikkerhed om originaliteten.

Computerworld er inviteret til Dreamforce i San Francisco af Salesforce. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.