Artikel top billede

Udstilling: Radio24syv lever videre i Helsingør

Danmarks Tekniske Museum har indsamlet dele af indmaden fra Radio24syv kontorer, som vil blive udstillet på museet i Helsingør.

Ved midnat 31. oktober lukkede og slukkede Radio24syv efter otte år i æteren.

I radioens sidste minutter samlede dedikerede lyttere sig på gaden foran radioens hovedkvarter i Vester Farimagsgade i København for at tage en tårevædet afsked med satiredronningen Kirsten Birgit og alle de andre stemmer, som havde fyldt deres ører med taleradio de seneste otte år.

Men nu kan stationens fans atter - bogstaveligt talt - komme helt tæt på nogle af de genstande, som dannede de fysiske rammer bag radioens succes.

Danmarks Tekniske Museum har nemlig indsamlet noget af indmaden fra radioens kontorer, som vil blive udstillet på museet i Helsingør.

Museet har blandt andet sikret sig den mixer, som igennem hele kanalens levetid styrede en stor del af programfladen, herunder det populære satireprogram ”Den Korte Radioavis”.

Ifølge Danmarks Tekniske Museum har Radio24syv været med til at skrive radiohistorie, og derfor er disse genstande bevaringsværdige.

”Radio24syv skriver sig ind i en lang stolt dansk radiohistorie, der strækker sig godt 100 år tilbage. Stationen har udfordret radiosektoren herhjemme med deres nytænkende og grænsebrydende tilgang,” siger museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum, Jacob Thorek Jensen.

Museet vil også gerne give radiokanalens lyttere en stemme i udstillingen.

Derfor søger museet personlige historier og beretninger fra dansker, som har lyttet til radioens programmer.

Hvis man ønsker at bidrage med sin historie, kan man kontakte museet på skj@tekniskmuseum.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere