Artikel top billede

Udstilling: Radio24syv lever videre i Helsingør

Danmarks Tekniske Museum har indsamlet dele af indmaden fra Radio24syv kontorer, som vil blive udstillet på museet i Helsingør.

Ved midnat 31. oktober lukkede og slukkede Radio24syv efter otte år i æteren.

I radioens sidste minutter samlede dedikerede lyttere sig på gaden foran radioens hovedkvarter i Vester Farimagsgade i København for at tage en tårevædet afsked med satiredronningen Kirsten Birgit og alle de andre stemmer, som havde fyldt deres ører med taleradio de seneste otte år.

Men nu kan stationens fans atter - bogstaveligt talt - komme helt tæt på nogle af de genstande, som dannede de fysiske rammer bag radioens succes.

Danmarks Tekniske Museum har nemlig indsamlet noget af indmaden fra radioens kontorer, som vil blive udstillet på museet i Helsingør.

Museet har blandt andet sikret sig den mixer, som igennem hele kanalens levetid styrede en stor del af programfladen, herunder det populære satireprogram ”Den Korte Radioavis”.

Ifølge Danmarks Tekniske Museum har Radio24syv været med til at skrive radiohistorie, og derfor er disse genstande bevaringsværdige.

”Radio24syv skriver sig ind i en lang stolt dansk radiohistorie, der strækker sig godt 100 år tilbage. Stationen har udfordret radiosektoren herhjemme med deres nytænkende og grænsebrydende tilgang,” siger museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum, Jacob Thorek Jensen.

Museet vil også gerne give radiokanalens lyttere en stemme i udstillingen.

Derfor søger museet personlige historier og beretninger fra dansker, som har lyttet til radioens programmer.

Hvis man ønsker at bidrage med sin historie, kan man kontakte museet på skj@tekniskmuseum.dk.
IT-JOB

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant

Den Selvejende institution Dansk BørneAstma Center

Full-stack Python developer

Center For IT og Medicoteknologi

Servant leader (Sektionschef) for LACE, APMO og PMO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?