Artikel top billede

Novo Nordisk har i al stilhed skrottet IBM Watson

Novo Nordisk lægger stort projekt med IBM’s kunstige intelligens, Watson, i graven.

Novo Nordisk har lagt selskabets store prestige-projekt med IBM’s kunstige intelligens, Watson, i graven, skriver Finans.

Det sker fire år efter, at de to parter indgik aftalen med IBM om levering af IBM Watson Health, som skulle anvendes til at udvikle nye løsning til diabetespatienter.

“Vi arbejder ikke længere sammen med IBM Watson Health, da vores fokus inden for digital sundhed har udviklet sig i en anden retning, end vi regnede med, da kontrakten blev underskrevet for fire år siden. Vi samarbejder derfor med andre leverandører, der bedre matcher vores behov på området,” meddeler Novo Nordisk til avisen.

IBM’s Watson-aftale med Novo Nordisk var ellers en af de store Watson-projekter, som IBM ville anvende til for alvor at vise, hvad Watson kunne.

I samme periode indgik IBM også en lignende Watson-aftale med den danske rengørings-kæmpe ISS.

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark lander kæmpekontrakt med ISS: Skal levere Watson IoT til 25.000 bygninger.

Novo Nordisk har tidligere fortalt vidt og bred om, hvordan selskabet anvender digitalisering og avancerede cognitive business-løsninger i forskning og udvikling.

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark ikke i tvivl: Derfor er det tvingende nødvendigt at få vores kunder til at satse på cutting edge-teknologier.

Også Region Hovedstaden har i de senere år trukket sig ud af Watson-samarbejde med IBM. Det skete blot halvandet år efter, at de to parter havde indgået aftale om at anvende Watson i sygehusenes arbejde.

Det kan du læse mere om her: Samarbejdet, der kollapsede: Her er hele historien om Region Hovedstadens kuldsejlede forsøg med IBM's kunstige intelligens, Watson

Læs også:

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"

Investeringer i kunstig intelligens stiger eksplosivt: Her er de industrier, der kommer til at bruge flest penge i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere