Artikel top billede

HPE’s omsætning dykker - men selskabet har stor tiltro til fremtiden og ny strategi

Hewlett-Packard Enterprise omsætning falder. Alligevel er der stor optimisme at spore.

HPE står til at lukke året sidste kvartal med et brat fald i omsætningen, som omgående har trukket aktiekursen med ned og dermed kostet selskabets ejere dyrt.

Alligevel er der stor optimisme at spore i det mægtige selskab, som gennem de senere år har været gennem noget af en transformation.

HPE lander i kvartallet en omsætning på 7,22 milliarder dollar. Og det selv om beløbet er gigantisk, svarer det til en nedgang på ni procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

HPE peger selv på, at omsætningen nu har været stabil i de seneste tre kvartaler.

Det er dog ikke nok til at tilfredstillende det altid væksthungrende marked, som omgående har straffet HPE med at sende aktiekursen ned med fire procent.

Faldet kommer dog i kølvandet på en stabil stigning siden nytår, hvor aktiekursen er steget med 32 procent.

Selskabet meddeler samtidig, at det for hele året lander en omsætning på 29,1 milliarder dollar.

HPE’s topchef, Antonio Neri, siger, at HPE har haft ‘et stærkt år,’ hvor profitabiliteten er blevet forbedret på tværs af hele koncernen.

“Vi har skærpet vores fokus, ændret vores kultur og leveret mangesidet innovation til vores kunder i takt med at de accellererer deres digital transformation,” siger han.

Hybrid og storage falder brat

For fjerde kvartal bliver selskabet især ramt af faldende salg af selskabets såkaldte Hybrid IT-division, hvor omsætningen dykker med 11 procent til nu 5,7 milliarder dollar.

Der er dog også positive takter: Omsætningen på Apollo-storage er steget med 10 procent i forhold til samme kvartal i fjor, og forretnings-divisionen Composable Clouds omsætning er steget med hele 21 procent.

Også omsætningen på hyperconverged infrastructure er steget med 14 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

Til amerikanske ZDNet siger analytiker Patrick Moorhead, at væksten på områder som Aruba Services og Apollo er positive tegn, som kan indikere, at HPE er på vej ind på et langsigtet vækstspor.

Han siger, at det hele handler om differentiering og levering i den hybride cloud og det, som han kalder for ‘everything as a service.’

“Industrien har lagt den tid bag sig, hvor alt enten skulle i public cloud eller forsvinde,” siger han.

“I dag er virksomhederne mere pragmatiske, og mange foretrækker at holde en del data i en on-prem cloud-model. Det betyder, at HPE’s nye Kubernetes container-platform er vital for selskabet,” siger han.

Du finder hele kvartals-meddelelsen fra HPE her.

Læs også:

HPE's øverste chef afgiver løfte: Fra 2020 skal alle vores produkter køre som cloud-løsninger

Årsag til dramatisk nedgang i HPE Danmark svæver i det uvisse: Dansk direktør vil ikke svare på spørgsmål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere