HPE’s omsætning dykker - men selskabet har stor tiltro til fremtiden og ny strategi

Hewlett-Packard Enterprise omsætning falder. Alligevel er der stor optimisme at spore.

HPE står til at lukke året sidste kvartal med et brat fald i omsætningen, som omgående har trukket aktiekursen med ned og dermed kostet selskabets ejere dyrt.

Alligevel er der stor optimisme at spore i det mægtige selskab, som gennem de senere år har været gennem noget af en transformation.

HPE lander i kvartallet en omsætning på 7,22 milliarder dollar. Og det selv om beløbet er gigantisk, svarer det til en nedgang på ni procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

HPE peger selv på, at omsætningen nu har været stabil i de seneste tre kvartaler.

Det er dog ikke nok til at tilfredstillende det altid væksthungrende marked, som omgående har straffet HPE med at sende aktiekursen ned med fire procent.

Faldet kommer dog i kølvandet på en stabil stigning siden nytår, hvor aktiekursen er steget med 32 procent.

Selskabet meddeler samtidig, at det for hele året lander en omsætning på 29,1 milliarder dollar.

HPE’s topchef, Antonio Neri, siger, at HPE har haft ‘et stærkt år,’ hvor profitabiliteten er blevet forbedret på tværs af hele koncernen.

“Vi har skærpet vores fokus, ændret vores kultur og leveret mangesidet innovation til vores kunder i takt med at de accellererer deres digital transformation,” siger han.

Hybrid og storage falder brat
For fjerde kvartal bliver selskabet især ramt af faldende salg af selskabets såkaldte Hybrid IT-division, hvor omsætningen dykker med 11 procent til nu 5,7 milliarder dollar.

Der er dog også positive takter: Omsætningen på Apollo-storage er steget med 10 procent i forhold til samme kvartal i fjor, og forretnings-divisionen Composable Clouds omsætning er steget med hele 21 procent.

Også omsætningen på hyperconverged infrastructure er steget med 14 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

Til amerikanske ZDNet siger analytiker Patrick Moorhead, at væksten på områder som Aruba Services og Apollo er positive tegn, som kan indikere, at HPE er på vej ind på et langsigtet vækstspor.

Han siger, at det hele handler om differentiering og levering i den hybride cloud og det, som han kalder for ‘everything as a service.’

“Industrien har lagt den tid bag sig, hvor alt enten skulle i public cloud eller forsvinde,” siger han.

“I dag er virksomhederne mere pragmatiske, og mange foretrækker at holde en del data i en on-prem cloud-model. Det betyder, at HPE’s nye Kubernetes container-platform er vital for selskabet,” siger han.

Du finder hele kvartals-meddelelsen fra HPE her.

Læs også:

HPE's øverste chef afgiver løfte: Fra 2020 skal alle vores produkter køre som cloud-løsninger

Årsag til dramatisk nedgang i HPE Danmark svæver i det uvisse: Dansk direktør vil ikke svare på spørgsmålBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.