Artikel top billede

HPE’s omsætning dykker - men selskabet har stor tiltro til fremtiden og ny strategi

Hewlett-Packard Enterprise omsætning falder. Alligevel er der stor optimisme at spore.

HPE står til at lukke året sidste kvartal med et brat fald i omsætningen, som omgående har trukket aktiekursen med ned og dermed kostet selskabets ejere dyrt.

Alligevel er der stor optimisme at spore i det mægtige selskab, som gennem de senere år har været gennem noget af en transformation.

HPE lander i kvartallet en omsætning på 7,22 milliarder dollar. Og det selv om beløbet er gigantisk, svarer det til en nedgang på ni procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

HPE peger selv på, at omsætningen nu har været stabil i de seneste tre kvartaler.

Det er dog ikke nok til at tilfredstillende det altid væksthungrende marked, som omgående har straffet HPE med at sende aktiekursen ned med fire procent.

Faldet kommer dog i kølvandet på en stabil stigning siden nytår, hvor aktiekursen er steget med 32 procent.

Selskabet meddeler samtidig, at det for hele året lander en omsætning på 29,1 milliarder dollar.

HPE’s topchef, Antonio Neri, siger, at HPE har haft ‘et stærkt år,’ hvor profitabiliteten er blevet forbedret på tværs af hele koncernen.

“Vi har skærpet vores fokus, ændret vores kultur og leveret mangesidet innovation til vores kunder i takt med at de accellererer deres digital transformation,” siger han.

Hybrid og storage falder brat

For fjerde kvartal bliver selskabet især ramt af faldende salg af selskabets såkaldte Hybrid IT-division, hvor omsætningen dykker med 11 procent til nu 5,7 milliarder dollar.

Der er dog også positive takter: Omsætningen på Apollo-storage er steget med 10 procent i forhold til samme kvartal i fjor, og forretnings-divisionen Composable Clouds omsætning er steget med hele 21 procent.

Også omsætningen på hyperconverged infrastructure er steget med 14 procent i forhold til samme periode et år tidligere.

Til amerikanske ZDNet siger analytiker Patrick Moorhead, at væksten på områder som Aruba Services og Apollo er positive tegn, som kan indikere, at HPE er på vej ind på et langsigtet vækstspor.

Han siger, at det hele handler om differentiering og levering i den hybride cloud og det, som han kalder for ‘everything as a service.’

“Industrien har lagt den tid bag sig, hvor alt enten skulle i public cloud eller forsvinde,” siger han.

“I dag er virksomhederne mere pragmatiske, og mange foretrækker at holde en del data i en on-prem cloud-model. Det betyder, at HPE’s nye Kubernetes container-platform er vital for selskabet,” siger han.

Du finder hele kvartals-meddelelsen fra HPE her.

Læs også:

HPE's øverste chef afgiver løfte: Fra 2020 skal alle vores produkter køre som cloud-løsninger

Årsag til dramatisk nedgang i HPE Danmark svæver i det uvisse: Dansk direktør vil ikke svare på spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere