Artikel top billede

Streaming: Sådan ser fremtiden ud for DRTV

Det nye DRTV bliver efter nytår det eneste sted, hvor man kan se ungdomskanalerne DR Ultra og DR3. De to kanaler lukker nemlig som flowkanaler 2. januar 2020. Kulturkanalen DR K lukkes derudover helt.

Det er trange tider i Danmarks Radio. DR annoncerede i sidste uge lukningen af en række programmer som konsekvens af de nedskæringer, der blev vedtaget fra politisk hold i den seneste medieaftale.

Dog er der nye tiltag at spore på streaming-fronten. Tidligere på måneden lancerede DR en ny version af DRTV. Med den nye platform er DR’s ambition, at 6 ud af 10 danskere skal bruge DRTV i løbet af en uge.

Det nye DRTV bliver efter nytår det eneste sted, hvor man kan se ungdomskanalerne DR Ultra og DR3. De to kanaler lukker nemlig som flowkanaler 2. januar 2020. Kulturkanalen DR K lukkes derudover helt. Samlet betyder nedskæringerne en betydelig reducering af mængden af flow-tv med 22.500 færre timer fordelt på DR K, DR3, DR2 og DR Ultra.

Dog lancerer DR i samme omgang den digitale kanal DR2+, som vil lave samfunds- og kulturindhold henvendt primært til yngre seere. DR2+ vil udelukkende være tilgængelig på DRTV.

Der er derudover godt nyt til brugere af Android TV. Indtil nu har der ikke været en dedikeret DRTV-løsning til Android TV, men det arbejder DR på ifølge underdirektør i DR Teknologi, Mikkel Müller:

”Vi udvikler hele tiden DRTV, og vi er i gang med udvikling af en app til Android TV, som vi ved er meget efterspurgt,” siger han til FlatpanelsDK. Dog kan Mikkel Müller endnu ikke sige noget om, hvornår appen er klar.

DRTV er ifølge Gallup den næstmest anvendte streamingtjeneste i Danmark efter Netflix.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere






CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?