Artikel top billede

Streaming: Sådan ser fremtiden ud for DRTV

Det nye DRTV bliver efter nytår det eneste sted, hvor man kan se ungdomskanalerne DR Ultra og DR3. De to kanaler lukker nemlig som flowkanaler 2. januar 2020. Kulturkanalen DR K lukkes derudover helt.

Det er trange tider i Danmarks Radio. DR annoncerede i sidste uge lukningen af en række programmer som konsekvens af de nedskæringer, der blev vedtaget fra politisk hold i den seneste medieaftale.

Dog er der nye tiltag at spore på streaming-fronten. Tidligere på måneden lancerede DR en ny version af DRTV. Med den nye platform er DR’s ambition, at 6 ud af 10 danskere skal bruge DRTV i løbet af en uge.

Det nye DRTV bliver efter nytår det eneste sted, hvor man kan se ungdomskanalerne DR Ultra og DR3. De to kanaler lukker nemlig som flowkanaler 2. januar 2020. Kulturkanalen DR K lukkes derudover helt. Samlet betyder nedskæringerne en betydelig reducering af mængden af flow-tv med 22.500 færre timer fordelt på DR K, DR3, DR2 og DR Ultra.

Dog lancerer DR i samme omgang den digitale kanal DR2+, som vil lave samfunds- og kulturindhold henvendt primært til yngre seere. DR2+ vil udelukkende være tilgængelig på DRTV.

Der er derudover godt nyt til brugere af Android TV. Indtil nu har der ikke været en dedikeret DRTV-løsning til Android TV, men det arbejder DR på ifølge underdirektør i DR Teknologi, Mikkel Müller:

”Vi udvikler hele tiden DRTV, og vi er i gang med udvikling af en app til Android TV, som vi ved er meget efterspurgt,” siger han til FlatpanelsDK. Dog kan Mikkel Müller endnu ikke sige noget om, hvornår appen er klar.

DRTV er ifølge Gallup den næstmest anvendte streamingtjeneste i Danmark efter Netflix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere