Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Oversigt: Her kan du søge støtte til 5G-projekter

Der er penge at hente, hvis du har en god ide til et 5G-projekt, men mangler finansiering.

Der kan være finansierings-muligheder, hvis du står med en god ide til et 5G-projekt, men ikke har de finansielle muskler til at løfte opgaven.

Sådan lyder det fra Energistyrelsen, der har udarbejdet en liste over de danske og europæiske støtteordninger på området.

De kan ‘hjælpe din virksomhed eller organisation med at løfte den økonomiske byrde,” lyder det fra Energistyrelsen.

Mulighederne tæller blandt andre en række fonde under EU-Kommissionen, Innovationsfonde samt den kommende SMV:Digital.

“Energistyrelsen har også gjort det lettere at få adgang til frekvenser til 5G-forsøg. Nu er det muligt at opnå en forsøgstilladelse til 600 kroner om året, hvis frekvenserne blandt andet ikke skal bruges til udbud af offentlige elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester,” lyder det fra Energistyrelsen.

Det kan du læse mere om her: Energistyrelsen åbner for knald-billige 5G-tilladelser i Danmark: Vil udstede forsøgs-tilladelser til 600 kroner om året

Arbejdet med 5G er i fuld gang herhjemme, hvor Ericsson for tiden eksempelvis er ved at bygge TDC's 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Du finder hele listen over støtteordninger her.

Læs også:

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her

5G-plan: TDC og DR skal eksperimentere med ‘network slicing’ - der skal findes en løsning på netneutralitets-principperne

5G vil kunne øge energiforbruget for samlede telenetværk med op til 170 procent

Undersøgelse: Topchefer tager lidt for let på det kommende 5G - efterspørger assistance

Her er regeringens teleudspil: "Med det udspil, som regeringen kommer med nu, er vi med til at forbedre og sikre en langt bedre mobildækning i hele Danmark"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere