Artikel top billede

Angela Merkel kalder på tårnhøj 5G-sikkerhed - vil ikke udelukke Huawei som leverandør

Den tyske fobundskansler Angela Merkel vil have endnu højere sikkerhed med fremtidens 5G-netværk. Samtidig vil hun ikke udelukke kinesiske Huawei som leverandør.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil ikke udelukke Huawei på forhånd som leverandør af fremtidens 5G-netværk.

Sådan lød det i en tale, kansleren afholdt onsdag for en lobbyorganisation.

Det skriver Bloomberg.

Angela Merkel fortalte, at sikkerhedsstandarden for Tysklands kommende 5G-netværk skal være endnu højere end det, der er set ved tidligere generationer af mobilnetværket.

"Jeg stoler på, at vi selv kan definere høje sikkerhedskrav. Højere end med 4G, 3G og 2G, men uden at udelukke nogle leverandører fra starten af," lød det fra forbundskansleren.

Hun nævnte ikke Huawei ved navn, men det blev understreget, at en fuldkommen udelukkelse af visse leverandører ville føre til en isolation af dem selv og være en modsætning til Tysklands selvopfattelse af at være forkæmper for fri handel og fair konkurrence.

Læs også: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Bloomberg skriver, at Angela Merkel har haft problemer med at balancere handelsrelationerne med Kina i forhold til landets sikkerhedsovervejelser.

Hun er kommet under pres fra sit eget parti og landets efterretningstjeneste, der advarer mod at bruge Huawei som 5G-leverandør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere