☕️ Morgen-briefing: Interxion åbner nyt datacenter i København / Microsoft-chef er Danmarks tredje-mest magtfulde kvinde / Nationalbank-direktør: Facebooks libra kan åbne for hvidvask / USA har undersøgt fransk it-skat – nu kommer resultatet

Interxion åbner nyt datacenter i København. Nationalbank-direktør: Facebooks libra kan åbne for hvidvask. USA har undersøgt fransk it-skat – nu kommer resultatet. Elbil bliver for første gang årets bil i Danmark, og så er det i dag 47 år siden, at det legendariske computerspil Pong blev lanceret.

God fredag

Forude venter en kølig weekend med nattefrost flere steder i landet, men lige nu kan du varme dig ved ugens sidste morgenbriefing fra Computerworld. Igen i dag kommer den velskænket fra Jacob Wittorffs hånd.

Vi lægger ud med nyheden om, at den internationale datacenter-operatør Interxion nu er klar til at åbne et nyt datacenter i København:

Interxion åbner nyt datacenter i København
Datacenteroperatøren Interxion åbner nu et nyt datacenter på 600 kvadratmeter i København. Det oplyser selskabet i en meddelelse

Datacenteret er en del af et større byggeri på 2675 kvadrameter, der bliver opført i Industriparken i Ballerup ved København.

“Vi styrker vores digitale økosystem, så virksomheder lettere kan forbinde sig til hinanden og få direkte adgang til alle førende lokale og globale cloud-leverandører. Kort fortalt er et velforbundet datacenter et fundament, der kan give en forretningsmæssig fordel,” siger Peder Bank, nordisk direktør hos Interxion ifølge pressemeddelelsen.

Interxion har i dag 53 datacentre fordelt på 11 forskellige europæiske lande. Selskabet blev stiftet i Holland i 1998, men i slutningen af oktober blev selskabet solgt for 56 milliarder kroner til den amerikanske datacenteroperatør Digital Realty.

Microsoft-chef er Danmarks tredje-mest magtfulde kvinde
Nana Bule, der er øverste chef for Microsoft Danmark, er landets tredjemest magtfulde kvinde.

Det er i hvert fald vurderingen hos Berlingske, der netop har offentliggjort listen over Danmarks 100 mest indflydelsesrige kvinder.

Dermed er Nanna Bule ikke alene højere placeret end statsminister Mette Frederiksen (S), hun overgår også sin forgænger Marianne Dahl, der ellers i dag indtager en højere placering i Microsoft-hierarkiet, hvor hun er chef for Microsoft i Vesteuropa.

På listens førsteplads finder Catherine Mazzacco, som er topchef for Leo Pharma.

Nationalbank-direktør: Facebooks libra kan åbne for hvidvask
Private kryptovalutaer som Facebooks libra åbner for en række problemer, mener nationalbankdirektør Lars Rohde til Børsen.

”Når vi blandt centralbanker og tilsyn ikke klapper entydigt i hænderne over Libra, skyldes det, at Libra rejser en række vigtige spørgsmål om blandt andet hvidvask, skatteunddragelse, omgåelse af kapitalrestriktioner, datasikkerhed og forbrugerbeskyttelse," siger Lars Rohde til Børsen.

USA har undersøgt fransk it-skat – nu kommer resultatet
De amerikanske myndigheder har meddelt, at de mandag vil offentliggøre resultaterne af en undersøgelse af den franske skat på tech-virksomheder. Det skriver Reuters.

Skatten rammer primært store amerikanske tech-virksomheder som Facebook, Google og Amazon, og derfor meddelte den amerikanske regering i sommer, at den vil indlede en undersøgelse, der skal klarlægge om skatten er konkurrenceforvridende.

Elbil bliver for første gang årets bil i Danmark
For første gang nogensinde har en elbil vundet prisen Årets Bil i Danmark. Det er Teslas Model 3, der netop er blevet kårets til Årets Bil i Danmark 2020 for næsen af franske Peugeot 208. Det meddeler FDM.

Udover at være den første elbil, der vinder prisen, så er det ifølge FDM også første gang i prisens 52-årige historie, at det er en amerikansk bil der vinder.

Om dagen i dag: Atari lancerer Pong
Den 29. november lancerede Atari den legendariske computerspil Pong, der et yderst simpelt bordtennis-lignende spil, hvor to bruger konkurrerede om at sende en bold fra den ene side af skærmen til den anden.

På trods af den simple opbygning blev Pong et stort hit, og spillet var med til at sætte computeren i scene som en spil- og underholdningsplatform.

På Computerworld senere i dag
I dag præsenterer Forsvarets Efterretningstjeneste sin årlige risikovurdering. Indholdet i risikovurderingen kan du læse meget mere om her på Computerworld, når den bliver offentliggjort senere i dag.
Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.