Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

☕️ Morgen-briefing: Interxion åbner nyt datacenter i København / Microsoft-chef er Danmarks tredje-mest magtfulde kvinde / Nationalbank-direktør: Facebooks libra kan åbne for hvidvask / USA har undersøgt fransk it-skat – nu kommer resultatet

Interxion åbner nyt datacenter i København. Nationalbank-direktør: Facebooks libra kan åbne for hvidvask. USA har undersøgt fransk it-skat – nu kommer resultatet. Elbil bliver for første gang årets bil i Danmark, og så er det i dag 47 år siden, at det legendariske computerspil Pong blev lanceret.

God fredag

Forude venter en kølig weekend med nattefrost flere steder i landet, men lige nu kan du varme dig ved ugens sidste morgenbriefing fra Computerworld. Igen i dag kommer den velskænket fra Jacob Wittorffs hånd.

Vi lægger ud med nyheden om, at den internationale datacenter-operatør Interxion nu er klar til at åbne et nyt datacenter i København:

Interxion åbner nyt datacenter i København

Datacenteroperatøren Interxion åbner nu et nyt datacenter på 600 kvadratmeter i København. Det oplyser selskabet i en meddelelse

Datacenteret er en del af et større byggeri på 2675 kvadrameter, der bliver opført i Industriparken i Ballerup ved København.

“Vi styrker vores digitale økosystem, så virksomheder lettere kan forbinde sig til hinanden og få direkte adgang til alle førende lokale og globale cloud-leverandører. Kort fortalt er et velforbundet datacenter et fundament, der kan give en forretningsmæssig fordel,” siger Peder Bank, nordisk direktør hos Interxion ifølge pressemeddelelsen.

Interxion har i dag 53 datacentre fordelt på 11 forskellige europæiske lande. Selskabet blev stiftet i Holland i 1998, men i slutningen af oktober blev selskabet solgt for 56 milliarder kroner til den amerikanske datacenteroperatør Digital Realty.

Microsoft-chef er Danmarks tredje-mest magtfulde kvinde

Nana Bule, der er øverste chef for Microsoft Danmark, er landets tredjemest magtfulde kvinde.

Det er i hvert fald vurderingen hos Berlingske, der netop har offentliggjort listen over Danmarks 100 mest indflydelsesrige kvinder.

Dermed er Nanna Bule ikke alene højere placeret end statsminister Mette Frederiksen (S), hun overgår også sin forgænger Marianne Dahl, der ellers i dag indtager en højere placering i Microsoft-hierarkiet, hvor hun er chef for Microsoft i Vesteuropa.

På listens førsteplads finder Catherine Mazzacco, som er topchef for Leo Pharma.

Nationalbank-direktør: Facebooks libra kan åbne for hvidvask

Private kryptovalutaer som Facebooks libra åbner for en række problemer, mener nationalbankdirektør Lars Rohde til Børsen.

”Når vi blandt centralbanker og tilsyn ikke klapper entydigt i hænderne over Libra, skyldes det, at Libra rejser en række vigtige spørgsmål om blandt andet hvidvask, skatteunddragelse, omgåelse af kapitalrestriktioner, datasikkerhed og forbrugerbeskyttelse," siger Lars Rohde til Børsen.

USA har undersøgt fransk it-skat – nu kommer resultatet

De amerikanske myndigheder har meddelt, at de mandag vil offentliggøre resultaterne af en undersøgelse af den franske skat på tech-virksomheder. Det skriver Reuters.

Skatten rammer primært store amerikanske tech-virksomheder som Facebook, Google og Amazon, og derfor meddelte den amerikanske regering i sommer, at den vil indlede en undersøgelse, der skal klarlægge om skatten er konkurrenceforvridende.

Elbil bliver for første gang årets bil i Danmark

For første gang nogensinde har en elbil vundet prisen Årets Bil i Danmark. Det er Teslas Model 3, der netop er blevet kårets til Årets Bil i Danmark 2020 for næsen af franske Peugeot 208. Det meddeler FDM.

Udover at være den første elbil, der vinder prisen, så er det ifølge FDM også første gang i prisens 52-årige historie, at det er en amerikansk bil der vinder.

Om dagen i dag: Atari lancerer Pong

Den 29. november lancerede Atari den legendariske computerspil Pong, der et yderst simpelt bordtennis-lignende spil, hvor to bruger konkurrerede om at sende en bold fra den ene side af skærmen til den anden.

På trods af den simple opbygning blev Pong et stort hit, og spillet var med til at sætte computeren i scene som en spil- og underholdningsplatform.

På Computerworld senere i dag

I dag præsenterer Forsvarets Efterretningstjeneste sin årlige risikovurdering. Indholdet i risikovurderingen kan du læse meget mere om her på Computerworld, når den bliver offentliggjort senere i dag.