Artikel top billede

(Foto: PANDURO JENS)

Danske Vivino fyrer direktør – stifter gør comeback som topchef

Heini Zachariassen gør nu comeback som topchef for Vivino, og samtidig siger selskabet farvel til sin tidligere direktør, som fik halvandet i spidsen for virksomheden.

Den danske vin-app Vivino har fyret sin amerikanske topchef Chris Tsakalakis, der fik knap halvandet i spidsen for virksomheden.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans stoppede Chris Tsakalakis i selskabet ved udgangen af oktober. I stedet har den ene af selskabets stiftere, Heini Zachariassen, gjort et midlertidigt comeback som topchef hos Vivino.

En position som han i foråret 2018 ellers sagde farvel til og overlod til Chris Tsakalakis.

Bekræfter brud

I en besked til Finans bekræfter Heini Zachariassen skilsmissen med Chris Tsakalakis.

”Skilsmissen kommer efter grundig omtanke og overvejelser sammen med vores bestyrelse, som har bedt mig om at træde til som midlertidig adm. direktør,« skriver Heini Zachariassen i en besked.

Vivino har tidligere oplyst, at selskabet har omsat for en milliard kroner på salg af vin, men selskabet, der blev stiftet, i 2010 har stadigvæk ikke leveret et regnskab med sorte tal på bundlinjen. Alene i 2018 havde selskabet et underskud på 50,7 millioner kroner.

En vin-tjeneste for normale mennesker

Både Heini Zachariassen og hans medstifter Theis Søndergaard har en fortid i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og Heini Zachariassen har tidligere fortalt i et interview med Computerworld, at han dengang ikke var nogen større vinkender.

Målet med Vivino var derfor heller ikke at skabe en vin-app for eksperter. Vivino skulle derimod være en "wine-app for normal people”.

"Jeg husker, at jeg selv har stået i Bilka og kigget på en kæmpe væg med vinflasker. Det oplevede jeg faktisk som en smule intimiderende, og jeg tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få mig noget reel viden om det her. Supermarkederne kunne sælge mig, hvad som helst, og det gjorde de formodentligt også," sagde han til Computerworld i 2014.

Læs hele interviewet her

Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere