Artikel top billede

Sikkerhed er "hot stuff": Unge strømmer til dansk it-sikkerhedsuddannelse

Optaget på uddannelsesinstitutionen KEA's it-sikkerhedsuddannelse er steget markant i forhold til sidste år.

Det er godt nyt for de virksomheder, som i disse år tørster efter nye it-sikkerhedsmedarbejdere.

For ifølge den danske uddannelsesinstitution, Københavns Erhvervsakademi (KEA), er antallet af ansøgere til uddannelsesstedets it-sikkerhedsuddannelse steget med intet mindre end 70 procent i forhold til sidste år.

Det fremgår af netop offentliggjorde tal om vinteroptaget på KEA’s uddannelser. Tallene understreger at it-sikkerhed er ”hot stuff” i disse år, skriver KEA i en pressemeddelelse.

Læs også: Han uddanner fremtidens danske it-sikkerhedsfolk: "Der er jo et betydeligt rekrutteringsproblem i denne branche"

Rift om kandidaterne

KEA oprettede uddannelsen i 2017 og siden dengang har der været rift efter kandidaterne i et omfang, så optaget ikke har kunne følge med efterspørgslen.

Derfor understreger den københavnske uddannelsesinstitution også, at man på KEA i disse dage har ”svært at få armene” ned over ansøgertallet.

”Det er en relativt ny uddannelse, som nu ser ud til at være ved at få en god søgning og dermed vil kunne bidrage til at levere dygtige folk med kompetencer inden for IT-sikkerhed, som der er så hårdt brug for,” siger Katja Munch Thorsen, der er uddannelsesdirektør hos KEA, ifølge en pressemeddelelse.

KEA meddeler også, at søgningen til datamatiker-uddannelsen samt it-teknolog-uddannelse også går frem. En del af forklaringen er ifølge KEA, at de to uddannelser giver adgang til bacheloruddannelsen i it-sikkerhed.

Læs også: Helt ny it-sikkerhedsuddannelse sender de første ombejlede talenter på jobmarkedet: Men du skal være hurtigt, hvis du vil negle dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.