Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Sikkerhed er "hot stuff": Unge strømmer til dansk it-sikkerhedsuddannelse

Optaget på uddannelsesinstitutionen KEA's it-sikkerhedsuddannelse er steget markant i forhold til sidste år.

Det er godt nyt for de virksomheder, som i disse år tørster efter nye it-sikkerhedsmedarbejdere.

For ifølge den danske uddannelsesinstitution, Københavns Erhvervsakademi (KEA), er antallet af ansøgere til uddannelsesstedets it-sikkerhedsuddannelse steget med intet mindre end 70 procent i forhold til sidste år.

Det fremgår af netop offentliggjorde tal om vinteroptaget på KEA’s uddannelser. Tallene understreger at it-sikkerhed er ”hot stuff” i disse år, skriver KEA i en pressemeddelelse.

Læs også: Han uddanner fremtidens danske it-sikkerhedsfolk: "Der er jo et betydeligt rekrutteringsproblem i denne branche"

Rift om kandidaterne

KEA oprettede uddannelsen i 2017 og siden dengang har der været rift efter kandidaterne i et omfang, så optaget ikke har kunne følge med efterspørgslen.

Derfor understreger den københavnske uddannelsesinstitution også, at man på KEA i disse dage har ”svært at få armene” ned over ansøgertallet.

”Det er en relativt ny uddannelse, som nu ser ud til at være ved at få en god søgning og dermed vil kunne bidrage til at levere dygtige folk med kompetencer inden for IT-sikkerhed, som der er så hårdt brug for,” siger Katja Munch Thorsen, der er uddannelsesdirektør hos KEA, ifølge en pressemeddelelse.

KEA meddeler også, at søgningen til datamatiker-uddannelsen samt it-teknolog-uddannelse også går frem. En del af forklaringen er ifølge KEA, at de to uddannelser giver adgang til bacheloruddannelsen i it-sikkerhed.

Læs også: Helt ny it-sikkerhedsuddannelse sender de første ombejlede talenter på jobmarkedet: Men du skal være hurtigt, hvis du vil negle dem
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere