Peter Warnøes nevø beskylder ham for omfattende bilagsfusk og misbrug

Joakim Warnøe, der er nevø til Peter Warnøe, beskylder sin onkel for at have afleveret falske bilag og betalt private udgifter med venturefonden Nordic Eyes penge.

Urolighederne i den danske venturefond Nordic Eye fortsætter.

Nu bliver den danske it-investor og medstifter af fonden, Peter Warnøe, beskyldt for omfattende bilagsfusk og misbrug af fondens penge.

Det skriver Børsen på baggrund af et internt brev, som avisen er kommet i besiddelse af.

Brevet er skrevet af Peter Warnøes egen nevø, Joakim Warnøe, der er bestyrelsesmedlem i fonden. Han beskylder i brevet sin onkel for at have afleveret falske bilag, betalt private rejeser og middag med venturefondens penge samt solgt kunst han selv ejer til fonden.

"Det her bør på ingen måde fejes ind under gulvtæppet," skriver Joakim Warnøe i brevet, der er sendt til ledelsen, bestyrelsen og investor boardet i Nordic Eye.

Peter Warnøe afviser dog selv beskyldningerne i en mail til Børsen, hvor han slår fast, at han mener, at transaktioerne er foregået helt efter bogen.

"Jeg har finansieret og købt alt inventar og billeder til kontoret. Det skal jeg naturligvis have refunderet så snart der er likviditet til det i managementselskabet, og det mente jeg der var i foråret, hvorfor jeg fakturerede de billeder, der hænger på væggen til selskabet," skriver han.

Læs også: Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Profiler har trukket sig
De seneste beskyldninger kommer blot dagen efter, at det kom frem, at flere profiler har trukket sig fra Nordic Eye efter en magtkamp.

Her trak den danske investor og rigmand Lars Tvede, den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carsten Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten sig fra fonden.

Konflikten startede i september, da Peter Warnøe selv trak sig fra fonden, da det blev afsløret at han havde foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgt han helt at forlade fonden.

Nordic Eye har investeret i en lang række it-virksomheder. I fondens
investeringsportefølje finder vi blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.