Artikel top billede

Peter Warnøes nevø beskylder ham for omfattende bilagsfusk og misbrug

Joakim Warnøe, der er nevø til Peter Warnøe, beskylder sin onkel for at have afleveret falske bilag og betalt private udgifter med venturefonden Nordic Eyes penge.

Urolighederne i den danske venturefond Nordic Eye fortsætter.

Nu bliver den danske it-investor og medstifter af fonden, Peter Warnøe, beskyldt for omfattende bilagsfusk og misbrug af fondens penge.

Det skriver Børsen på baggrund af et internt brev, som avisen er kommet i besiddelse af.

Brevet er skrevet af Peter Warnøes egen nevø, Joakim Warnøe, der er bestyrelsesmedlem i fonden. Han beskylder i brevet sin onkel for at have afleveret falske bilag, betalt private rejeser og middag med venturefondens penge samt solgt kunst han selv ejer til fonden.

"Det her bør på ingen måde fejes ind under gulvtæppet," skriver Joakim Warnøe i brevet, der er sendt til ledelsen, bestyrelsen og investor boardet i Nordic Eye.

Peter Warnøe afviser dog selv beskyldningerne i en mail til Børsen, hvor han slår fast, at han mener, at transaktioerne er foregået helt efter bogen.

"Jeg har finansieret og købt alt inventar og billeder til kontoret. Det skal jeg naturligvis have refunderet så snart der er likviditet til det i managementselskabet, og det mente jeg der var i foråret, hvorfor jeg fakturerede de billeder, der hænger på væggen til selskabet," skriver han.

Læs også: Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Profiler har trukket sig

De seneste beskyldninger kommer blot dagen efter, at det kom frem, at flere profiler har trukket sig fra Nordic Eye efter en magtkamp.

Her trak den danske investor og rigmand Lars Tvede, den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carsten Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten sig fra fonden.

Konflikten startede i september, da Peter Warnøe selv trak sig fra fonden, da det blev afsløret at han havde foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgt han helt at forlade fonden.

Nordic Eye har investeret i en lang række it-virksomheder. I fondens
investeringsportefølje finder vi blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere