Artikel top billede

Peter Warnøes nevø beskylder ham for omfattende bilagsfusk og misbrug

Joakim Warnøe, der er nevø til Peter Warnøe, beskylder sin onkel for at have afleveret falske bilag og betalt private udgifter med venturefonden Nordic Eyes penge.

Urolighederne i den danske venturefond Nordic Eye fortsætter.

Nu bliver den danske it-investor og medstifter af fonden, Peter Warnøe, beskyldt for omfattende bilagsfusk og misbrug af fondens penge.

Det skriver Børsen på baggrund af et internt brev, som avisen er kommet i besiddelse af.

Brevet er skrevet af Peter Warnøes egen nevø, Joakim Warnøe, der er bestyrelsesmedlem i fonden. Han beskylder i brevet sin onkel for at have afleveret falske bilag, betalt private rejeser og middag med venturefondens penge samt solgt kunst han selv ejer til fonden.

"Det her bør på ingen måde fejes ind under gulvtæppet," skriver Joakim Warnøe i brevet, der er sendt til ledelsen, bestyrelsen og investor boardet i Nordic Eye.

Peter Warnøe afviser dog selv beskyldningerne i en mail til Børsen, hvor han slår fast, at han mener, at transaktioerne er foregået helt efter bogen.

"Jeg har finansieret og købt alt inventar og billeder til kontoret. Det skal jeg naturligvis have refunderet så snart der er likviditet til det i managementselskabet, og det mente jeg der var i foråret, hvorfor jeg fakturerede de billeder, der hænger på væggen til selskabet," skriver han.

Læs også: Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Profiler har trukket sig

De seneste beskyldninger kommer blot dagen efter, at det kom frem, at flere profiler har trukket sig fra Nordic Eye efter en magtkamp.

Her trak den danske investor og rigmand Lars Tvede, den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carsten Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten sig fra fonden.

Konflikten startede i september, da Peter Warnøe selv trak sig fra fonden, da det blev afsløret at han havde foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgt han helt at forlade fonden.

Nordic Eye har investeret i en lang række it-virksomheder. I fondens
investeringsportefølje finder vi blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere