Artikel top billede

Peter Warnøes nevø beskylder ham for omfattende bilagsfusk og misbrug

Joakim Warnøe, der er nevø til Peter Warnøe, beskylder sin onkel for at have afleveret falske bilag og betalt private udgifter med venturefonden Nordic Eyes penge.

Urolighederne i den danske venturefond Nordic Eye fortsætter.

Nu bliver den danske it-investor og medstifter af fonden, Peter Warnøe, beskyldt for omfattende bilagsfusk og misbrug af fondens penge.

Det skriver Børsen på baggrund af et internt brev, som avisen er kommet i besiddelse af.

Brevet er skrevet af Peter Warnøes egen nevø, Joakim Warnøe, der er bestyrelsesmedlem i fonden. Han beskylder i brevet sin onkel for at have afleveret falske bilag, betalt private rejeser og middag med venturefondens penge samt solgt kunst han selv ejer til fonden.

"Det her bør på ingen måde fejes ind under gulvtæppet," skriver Joakim Warnøe i brevet, der er sendt til ledelsen, bestyrelsen og investor boardet i Nordic Eye.

Peter Warnøe afviser dog selv beskyldningerne i en mail til Børsen, hvor han slår fast, at han mener, at transaktioerne er foregået helt efter bogen.

"Jeg har finansieret og købt alt inventar og billeder til kontoret. Det skal jeg naturligvis have refunderet så snart der er likviditet til det i managementselskabet, og det mente jeg der var i foråret, hvorfor jeg fakturerede de billeder, der hænger på væggen til selskabet," skriver han.

Læs også: Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Profiler har trukket sig

De seneste beskyldninger kommer blot dagen efter, at det kom frem, at flere profiler har trukket sig fra Nordic Eye efter en magtkamp.

Her trak den danske investor og rigmand Lars Tvede, den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carsten Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten sig fra fonden.

Konflikten startede i september, da Peter Warnøe selv trak sig fra fonden, da det blev afsløret at han havde foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgt han helt at forlade fonden.

Nordic Eye har investeret i en lang række it-virksomheder. I fondens
investeringsportefølje finder vi blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.