Artikel top billede

Selskabet bag Skoleintra solgt til finsk konkurrent

Det norske selskab, der står bag Skoleintra, Itslearning, er blevet solgt til en finsk virksomhed. Beløbet er ikke offentliggjort, men Itslearning kommer til at fortsætte som et selvstændigt selskab.

Itslearning, der er mest kendt for forgængeren til Aula, Skoleintra, er blevet solgt til den finske virksomhed Sanoma.

Det norske selskab kommer til at fortsætte som en selvstændig forretning, men ejerskabet skifter altså land fra Norge til Finland.

Itslearnings nye ejere arbejder allerede inden for læringsplatforme og er til stede i seks europæiske lande.

Læs også: "Skoleintra er i al stilfærdighed blevet danmarkshistoriens største frivillige digitaliseringsprojekt"

Sanoma Group har i alt 4.000 medarbejdere og en omsætning på 1,3 milliarder euro, eller hvad der svarer til 9,7 milliarder kroner.

"Vi er henrygte over at tilslutte os Sanoma, en virksomhed med en succesfuld historik inden for undervisning og læring. Sammen vil vi være vel positioneret til at tilbyde kunder, medarbejdere og partnere endnu flere muligheder og bedre løsninger i fremtiden," lyder det fra topchef i Itslearning, Arne Bergby.

Itslearning tabte som bekendt udbuddet om at levere den nye kommunikationsplatform for de danske folkeskoler til Aula. Dermed mistede Selskabet samtidig halvdelen af sin omsætning i Danmark.

Læs mere her: Itslearning måtte fyre et betydeligt antal medarbejdere efter Netcompany vandt Aula-kontrakt: "Nu skal vi ud og mande op igen"

Skoleintra bliver dog fortsat brugt af alle landet fri- og privatskoler.

I Danmark betød den mistede kontrakt med alle landets folkeskoler, at Itslearning må sige farvel til en tredjedel af sine medarbejdere. Dermed vil der fremover kun sidde 20 mand i Danmark i stedet for 30.

"Itslearning er en fantastisk tilføjelse til vores digitale læringsplatformsforretning. Opkøbet udvider vores fodaftryk i digital læring ind i adskillige europæiske lande, skriver Sudan Duinhove, topchef i Sanoma i pressemeddelelsen.

De to parter oplyser ikke købsprisen for det norske selskab. Men selskabet blev solgt til kapitalfonden EQT for seks år siden for 600 millioner norske kroner. Det svarer til 441 millioner danske kroner.Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.