Artikel top billede

Stewart Butterfield, Slacks CEO (Foto: CARLO RICCI PHOTOGRAPHY)

Slack puster nyt liv i krigen med Microsoft Teams: “Kunderne vælger i stort tal at betale for Slack, selv om de allerede har betalt for Teams”

Slagsmålet mellem de to store samarbejdsværktøjer Slack og Microsoft Teams når nye højder. Microsoft bryster sig af høje brugertal, men Slacks CEO siger nu, at Teams-brugernes engagement i applikationen er ‘svagt’ og peger på, at Office 365-kunderne skam i voksende antal gerne betaler for Slack, selv om allerede har betalt for Teams.

Engang var Oracle-stifteren Larry Ellison klassen frække dreng, som ikke lod en chanche for offentligt at nedgøre konkurrenter som IBM, HP og Amazon gå fra sig.

For eksempel dette angreb på Amazon i 2016: Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Nu er det efterhånden længe siden, vi har hørt noget fra den kant. Men Slacks CEO Stewart Butterfield tager handsken op, hvor Ellison ellers efterlod den.

I det vedvarende slagsmål mellem samarbejdsværktøjerne den selvstændige applikation Slack og Microsoft Teams, som er en del af Office 365, leverede han onsdag noget af en kajeryster.

Ifølge cnbc.com sagde han, at langt de fleste af Slacks absolut største kunder netop bruger office 365, men at de foretrækker også at betale for at bruge Slack, selv om de jo har betalt for at bruge Teams.

Bemærkningen faldt i forbindelse med, at Slack offentliggjorde regnskab for tredje kvartal af 2019.

Stewart Butterfield fortalte, at Slack på et år er vokset fra 30 til nu flere end 50 kunder, som betaler mindst en million dollars om året for at bruge Slack, og at næsten 70 procent af dem er Office 365-kunder.

“I det hele taget oplever vi en voldsom tilstrømning af kunder, som bruger Office-suiten”, sagde han.

Slagsmålet mellem det mindre firma Slack og giganten Microsoft har kørt i nogen tid. Selv om Slack har været på banen længst tid, er Microsoft Teams tilsyneladende ved at skabe momentum. I hvert fald er Slacks aktiekurs droppet 40 procent siden selskabet blev børsnoteret i juni, og aktien droppede alene 8,4 procent 19. november i år, da Microsoft annoncerede, at Teams blev brugt dagligt af flere end 20 millioner brugere, mens Slack kun kunne mønstre 12 millioner daglige brugere.

Det kan du læse mere om her: Microsoft Teams runder vild milepæl: Har næsten dobbelt så mange aktive brugere som Slack

Slack hævder til gengæld, at Microsoft muligvis tæller brugere med, som blot har Teams åbent, fordi det er en del af Office 365, men som faktisk ikke bruger applikation.

Stewart Butterfield sagde ifølge cnbc.com: “Se bare på de lave tal for brugerengagement i Teams, som Microsoft selv har offentliggjort”.

Slacks senste kvartalsregnskab viser en fremgang i omsætningen på 60 procent til 168,7 millioner dollars. Aktien steg cirka 3 procent oven på den melding.