Artikel top billede

Roman: Dyk ned i dark web med hackeren Zille

Hvis man interesserer sig for de mere lyssky dele af nettet, findes der utallige bøger om både det dybe og det mørke net. Men når det kommer til fiktion – og i særdeleshed ungdomslitteratur – er udvalget på dansk dog mere begrænset. Ny bog gør op med det.

I denne nye ungdomsroman er det såkaldte dark web omdrejningspunkt for handlingen. The Dark Web er som bekendt omgærdet af myter, skræmmende historier og mystik.

Brugerne er i regelen anonyme og bruger #skyggenettet” til at handle alt fra hårde stoffer til hackede kontooplysninger, og der er efter sigende ingen grænser for, hvad man kan finde af materiale, som af den eller anden årsag ikke tåler dagens lys.

Denne afsidesliggende del af Internettet danner scenen for fortællingen i nye spændingsroman ”XX på Darknet” af den tyske forfatter Christian Linker, som netop er udkommet på dansk.

I bogen følger vi 17-årige Zille, som har et hidtil uopdaget talent for hacking.

Hun forvilder sig ad omveje ned i de dybeste afkroge af nettet, hvor hun på mystisk vis bliver stillet til opgave at løse en krypteret gåde af en ukendt afsender.

Zille bliver i løbet af fortællingen mere og mere afkoblet fra sine real life-relationer i takt med, at hun opsluges af sine oplevelser på sin færd i det mørke net og i mødet med dets farer og ildevarslende eksistenser.

Hvis man interesserer sig for de mere lyssky dele af nettet, findes der utallige bøger om både det dybe og det mørke net.

Men når det kommer til fiktion – og i særdeleshed ungdomslitteratur – er udvalget på dansk dog mere begrænset.

Med sine 170 sider er ”XX på Darknet” hurtigt læst.

Bogen har fået gode anmeldelser flere steder – blandt andet i Politiken – og er meget velegnet til børn og unge, der f.eks. går i folkeskolens 6.-9. klassetrin.

Fakta: XX på Darknet, skrevet af Christian Linker (oversat fra tysk af Inge Nissen). Udkommet på Jensen & Dalgaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere