Artikel top billede

Roman: Dyk ned i dark web med hackeren Zille

Hvis man interesserer sig for de mere lyssky dele af nettet, findes der utallige bøger om både det dybe og det mørke net. Men når det kommer til fiktion – og i særdeleshed ungdomslitteratur – er udvalget på dansk dog mere begrænset. Ny bog gør op med det.

I denne nye ungdomsroman er det såkaldte dark web omdrejningspunkt for handlingen. The Dark Web er som bekendt omgærdet af myter, skræmmende historier og mystik.

Brugerne er i regelen anonyme og bruger #skyggenettet” til at handle alt fra hårde stoffer til hackede kontooplysninger, og der er efter sigende ingen grænser for, hvad man kan finde af materiale, som af den eller anden årsag ikke tåler dagens lys.

Denne afsidesliggende del af Internettet danner scenen for fortællingen i nye spændingsroman ”XX på Darknet” af den tyske forfatter Christian Linker, som netop er udkommet på dansk.

I bogen følger vi 17-årige Zille, som har et hidtil uopdaget talent for hacking.

Hun forvilder sig ad omveje ned i de dybeste afkroge af nettet, hvor hun på mystisk vis bliver stillet til opgave at løse en krypteret gåde af en ukendt afsender.

Zille bliver i løbet af fortællingen mere og mere afkoblet fra sine real life-relationer i takt med, at hun opsluges af sine oplevelser på sin færd i det mørke net og i mødet med dets farer og ildevarslende eksistenser.

Hvis man interesserer sig for de mere lyssky dele af nettet, findes der utallige bøger om både det dybe og det mørke net.

Men når det kommer til fiktion – og i særdeleshed ungdomslitteratur – er udvalget på dansk dog mere begrænset.

Med sine 170 sider er ”XX på Darknet” hurtigt læst.

Bogen har fået gode anmeldelser flere steder – blandt andet i Politiken – og er meget velegnet til børn og unge, der f.eks. går i folkeskolens 6.-9. klassetrin.

Fakta: XX på Darknet, skrevet af Christian Linker (oversat fra tysk af Inge Nissen). Udkommet på Jensen & Dalgaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.