Artikel top billede

De mindre danske virksomheder tøver fortsat med at købe cyberforsikringer - forsikringsbranchen undrer sig

De såkaldte SMV’er er fortsat temmelig tilbageholdende med at forsikre sig mod cyberangreb trods advarsler og skræmmende eksempler.

De små og mellemstore danske virksomheder, som jo udgør langt over 90 procent af erhvervslivet, tøver i den grad med at hive læderet op ad inderforet for at betale for en af de cyberforsikringer, de danske forsikringsselskaber har haft på hylderne siden 2015.

Den historie kunne vi på Computerworld allerede fortælle i september 2018:Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Og tilsyneladende er SMV’ernes manglende lyst til at tegne cyberforsikringer intakt i december 2019

Ifølge Børsen har forsikringsselskabet Tryg solgt cyberforsikringer til 12 procent af Trygs erhvervskunder.

"De 12 pct. er ikke specielt meget, og det vidner om, at der stadigvæk er et kæmpe behov, der ikke er dækket," siger Morten Hübbe, topchef i Tryg.

Børsen har også talt med Topdanmark og Alm. Brand, som sammen med Tryg dækker over 40 procent af forsikringsmarkedet, og her er meldingen den samme.

Forsikringsselskaberne undrer sig over den manglende iver for at tegne cyberforsikringer, for undersøgelser viser entydigt, at virksomhederne selv betragter cyberangreb som den største trussel.

Samtidig er der aktuelle eksempler på voldsomme konsekvenser af cyberangreb på store virksomheder. Demant, for eksempel.

Eksperter peger på, at de mindre virksomheder dels ikke helt har forstået situationens alvor, dels ofte er i en situation, hvor man ikke har egen it-afdeling.

Selskaberne regner dog med, at lysten til at tegne cyberforsikringer vil vokse i de kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere