De mindre danske virksomheder tøver fortsat med at købe cyberforsikringer - forsikringsbranchen undrer sig

De såkaldte SMV’er er fortsat temmelig tilbageholdende med at forsikre sig mod cyberangreb trods advarsler og skræmmende eksempler.

De små og mellemstore danske virksomheder, som jo udgør langt over 90 procent af erhvervslivet, tøver i den grad med at hive læderet op ad inderforet for at betale for en af de cyberforsikringer, de danske forsikringsselskaber har haft på hylderne siden 2015.

Den historie kunne vi på Computerworld allerede fortælle i september 2018:Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Og tilsyneladende er SMV’ernes manglende lyst til at tegne cyberforsikringer intakt i december 2019

Ifølge Børsen har forsikringsselskabet Tryg solgt cyberforsikringer til 12 procent af Trygs erhvervskunder.

"De 12 pct. er ikke specielt meget, og det vidner om, at der stadigvæk er et kæmpe behov, der ikke er dækket," siger Morten Hübbe, topchef i Tryg.

Børsen har også talt med Topdanmark og Alm. Brand, som sammen med Tryg dækker over 40 procent af forsikringsmarkedet, og her er meldingen den samme.

Forsikringsselskaberne undrer sig over den manglende iver for at tegne cyberforsikringer, for undersøgelser viser entydigt, at virksomhederne selv betragter cyberangreb som den største trussel.

Samtidig er der aktuelle eksempler på voldsomme konsekvenser af cyberangreb på store virksomheder. Demant, for eksempel.

Eksperter peger på, at de mindre virksomheder dels ikke helt har forstået situationens alvor, dels ofte er i en situation, hvor man ikke har egen it-afdeling.

Selskaberne regner dog med, at lysten til at tegne cyberforsikringer vil vokse i de kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.