Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

TDC's 5G-leverandør betaler milliardbøde for korruption: Har bestukket embedsmænd

Svenske Ericsson, der arbejder på at klargøre TDC's mobilnetværk til 5G, har netop indvilliget til at betale en skyhøj bøde på 6,7 milliarder kroner efter anklager om korruption.

Det svenske tele- og netværksselskab Ericsson har netop accepteret en skyhøj bøde for korruption.

Bøden er på en milliard dollar, eller hvad der svarer til 6,7 milliarder kroner.

Selskabet, der er TDC's leverandør på det kommende 5G-netværk, er blandt andet blevet anklaget fra amerikansk hold for at have bestukket embedsmænd.

Det oplyste det amerikanske justitsministerium fredag.

Det svenske selskab har selv bekræftet lovbruddene i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at virksomheden har arbejdet sammen med andre om at bryde lovgivning om blandt andet gennemsnigtighed i regnskaber og bestikkelse af udenlandske embændmænd.

Læs også: Ericssons danske chef ser endeløse muligheder med det kommende 5G-netværk: "Vi vil bygge et netværk, der forbinder samfundet"

Ifølge det amerikanske ministerium er lovbruddene sket over en årrække i blandt andet Kina, Vietnam og Djibouti.

Ericssons øverste chef, Börje Ekholm, skriver i en pressemeddelelse.

"Jeg er oprørt over disse tidligere fejltagelser. At komme frem til en løsning med de amerikanske myndigheder tillader os at lukke dette kapitel. Nu kan vi bevæge os fremad igen og blive en stærkere selskab," skriver Ericssons administrerende direktør.

Årelange overtrædelser

Ericsson har således indgået et forlig med de amerikanske myndigheder for en række lovbrud, der er sket over en længere årrække.

Det amerikanske justitsministerium oplyser, at der fra 2000-2016 er foregået bestikkelse, forfalskning af regnskabsbøger og optegnelser.

Det oplyses samtidig, at det ikke er Ericsson selv, der har bestukket embedsmænd, men at det er sket igennem tredjeparter.

Læs også: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Ericsson skriver i kølvandet på sagen, at selskabet har opdateret sit etik- og compliance-program. Her skal der nu tages de nødvendige skridt for at forbedre etikken og sikre, at reglerne overholdes.

Bestyrelsesformanden i Ericsson, Ronnie Leten, skriver endvidere i pressemeddelelsen, at dette program er af stor vigtighed.

"Ultimativt kan vi kun være succesfulde, hvis vi beskytter vores etik og compliance-kultur. Jeg er sikker på, at med de nødvendige skridt, der er allerede er taget, at vi er bedre rustet til at eksekvere på vores strategi uden at gå på kompromis med vores værdier," skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere