Artikel top billede

Stort amerikansk konsulenthus køber dansk it-succes

Det amerikanske konsulenthus Bain & Company køber det fremadstormende danske it-konsulenthus Qvartz. Overtagelsen forventes at falde på plads næste år.

Amerikanske Bain & Company, der er et af verdens største konsulenthuse, har været på opkøbstogt i Skandinavien.

Selskabet har netop indgået aftale om at købe det danske it-konsulenthus Qvartz i en handel, der forventes at falde på plads næste år.

Det skriver Børsen.

"Vi er nødt til at se på, hvordan Bain kan vokse hurtigere og i en større skala i Norden. Qvartz har været ekstremt succesfulde i det skandinaviske marked, og derfor giver det rigtig god mening for os at slå os sammen med dem, så vi for alvor kan gå efter at blive nummer et i norden," siger Dan Kuzmic, leder af den nordiske region hos Bain & Company, ifølge mediet.

I fremtiden vil Qvartz-navnet blive udskiftet med Bain & Company i Danmark. Konsulenthuset blev stiftet tilbage i 2002 af Henrik Beck og Torsten Hvidt.

Læs også: Nyt it-selskab vil kombinere klassiske konsulentydelser med data: "Den kombination af kompetencer er svær at finde og i høj efterspørgsel hos kunderne"

I fremtiden skal Qvartz, der kommer ind under Bain, have kontor i København, Stockholm, Oslo og Finland, fremgår det. Parterne løfter ikke sløret for købsprisen.

Qvartz har oplevet en hastig vækst den seneste årrække. I løbet af de sidste fire år er omsætningen blevet hævet med 79 procent. I samme periode er bruttoresultatet hævet med 75 procent til 550 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere