Artikel top billede

Dansker i spidsen for europæiske bankers modangreb mod it-giganterne

Direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, kommer i spidsen for ny satsning fra de europæiske banker, der har fået nok af igen og igen at blive overhalet af it-giganter som Apple, Facebook, Google og Amazon.

De europæiske banker sætter direktøren for Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, i spidsen for sin digitale strategigruppe, som fra begyndelsen af det nye år vil have sat bankernes vilkår i forhold til de store it-giganter på dagsordenen.

Det sker, fordi de europæiske banker ifølge Børsen har fået nok af igen og igen at blive overhalet af eksempelvis Apple, Google, Facebook, Amazon og andre på en række områder.

EU indførte for et par måneder det såkaldte PSD2-direktiv, der betyder, at kundedata skal gøres tilgængelig for tredjeparter.

Det kan du læse mere om her: Banksektoren står over for en 'must win battle,' der kan få afgørende betydning for deres fremtid

Ifølge avisen mener bankforenignen, at de store it-selskaber reelt kan filtrere kunderne for bankerne via deres kundedata, som de har fået gennem deres mange services.

Bankerne mener derfor, at de har brug for en større adgang til data, hvis de skal kunne konkurrere med it-giganternes platforme.

"Banksektoren er måske den branche med det videste omfang af data og forholdsvist nem adgang til almindelige mennesker. Derfor er bankerne et godt bud på at lave næste generation af digitale løsninger i Europa," siger Ulrik Nødgaard til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.