Artikel top billede

TDC tænder for 5G-master i Helsingør i Danmarks største 5G-projekt

TDC skyder gang i stort 5G-projekt i Helsingør, hvor selskabet indbyder virksomheder og borgere til at teste mulighederne.

TDC skyder gang i stort 5G-pilotprojekt, der kommer til at involvere hele 40 master.

Det kommer til at ske i Helsingør, som dermed kommer til at lægge master til det, som TDC kalder for Danmarks hidtil største 5G-projekt.

Som en del af projektet vil indbyggerne i Helsingør få mulighed for selv at teste mulighederne på 5G-netværket.

“Vi inviterer partnere til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien, og i samarbejde med vores tjenesteudbydere vil vi også invitere kunder i kommunen til at prøve 5G-nettet på deres mobiltelefoner, bredbånd og tvsamt andre digitale og intelligente løsninger i hjemmet,” siger administrerende direktør i TDC Net, Andreas Pfisterer.

TDC Net står bag i alt 3.854 telemaster i Danmark. Det er planen, at de alle over de kommende år skal opgraderes til 5G.

Selskabet meddeler, at Energistyrelsen har givet midlertidig adgang til 3,5 GHz-frekvensbåndet med henblik på test af 5G-udstyret, der leveres af svenske Ericsson.

“Der er opsat nyt 2G, 3G, 4G og 5G udstyr på 40 master rundt omkring i Helsingør Kommune,” lyder det fra selskabet.

Der skal i pilotprojektet testes hastigheder på op til 1,1 Gbit/s.

Svenskerne overtog i foråret opgaven fra kinesiske Huawei. Topchef Niclas Backlund fortalte fornylig Computerworld om 5G-planerne i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske chef ser endeløse muligheder med det kommende 5G-netværk: "Vi vil bygge et netværk, der forbinder samfundet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere