TDC tænder for 5G-master i Helsingør i Danmarks største 5G-projekt

TDC skyder gang i stort 5G-projekt i Helsingør, hvor selskabet indbyder virksomheder og borgere til at teste mulighederne.

TDC skyder gang i stort 5G-pilotprojekt, der kommer til at involvere hele 40 master.

Det kommer til at ske i Helsingør, som dermed kommer til at lægge master til det, som TDC kalder for Danmarks hidtil største 5G-projekt.

Som en del af projektet vil indbyggerne i Helsingør få mulighed for selv at teste mulighederne på 5G-netværket.

“Vi inviterer partnere til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien, og i samarbejde med vores tjenesteudbydere vil vi også invitere kunder i kommunen til at prøve 5G-nettet på deres mobiltelefoner, bredbånd og tvsamt andre digitale og intelligente løsninger i hjemmet,” siger administrerende direktør i TDC Net, Andreas Pfisterer.

TDC Net står bag i alt 3.854 telemaster i Danmark. Det er planen, at de alle over de kommende år skal opgraderes til 5G.

Selskabet meddeler, at Energistyrelsen har givet midlertidig adgang til 3,5 GHz-frekvensbåndet med henblik på test af 5G-udstyret, der leveres af svenske Ericsson.

“Der er opsat nyt 2G, 3G, 4G og 5G udstyr på 40 master rundt omkring i Helsingør Kommune,” lyder det fra selskabet.

Der skal i pilotprojektet testes hastigheder på op til 1,1 Gbit/s.

Svenskerne overtog i foråret opgaven fra kinesiske Huawei. Topchef Niclas Backlund fortalte fornylig Computerworld om 5G-planerne i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske chef ser endeløse muligheder med det kommende 5G-netværk: "Vi vil bygge et netværk, der forbinder samfundet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.