Artikel top billede

TDC tænder for 5G-master i Helsingør i Danmarks største 5G-projekt

TDC skyder gang i stort 5G-projekt i Helsingør, hvor selskabet indbyder virksomheder og borgere til at teste mulighederne.

TDC skyder gang i stort 5G-pilotprojekt, der kommer til at involvere hele 40 master.

Det kommer til at ske i Helsingør, som dermed kommer til at lægge master til det, som TDC kalder for Danmarks hidtil største 5G-projekt.

Som en del af projektet vil indbyggerne i Helsingør få mulighed for selv at teste mulighederne på 5G-netværket.

“Vi inviterer partnere til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien, og i samarbejde med vores tjenesteudbydere vil vi også invitere kunder i kommunen til at prøve 5G-nettet på deres mobiltelefoner, bredbånd og tvsamt andre digitale og intelligente løsninger i hjemmet,” siger administrerende direktør i TDC Net, Andreas Pfisterer.

TDC Net står bag i alt 3.854 telemaster i Danmark. Det er planen, at de alle over de kommende år skal opgraderes til 5G.

Selskabet meddeler, at Energistyrelsen har givet midlertidig adgang til 3,5 GHz-frekvensbåndet med henblik på test af 5G-udstyret, der leveres af svenske Ericsson.

“Der er opsat nyt 2G, 3G, 4G og 5G udstyr på 40 master rundt omkring i Helsingør Kommune,” lyder det fra selskabet.

Der skal i pilotprojektet testes hastigheder på op til 1,1 Gbit/s.

Svenskerne overtog i foråret opgaven fra kinesiske Huawei. Topchef Niclas Backlund fortalte fornylig Computerworld om 5G-planerne i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske chef ser endeløse muligheder med det kommende 5G-netværk: "Vi vil bygge et netværk, der forbinder samfundet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere