Artikel top billede

Huawei skal bygge 5G-netværk for stort tysk teleselskab sammen med Nokia: Åbner i 2021

Spanskejede Telefonica Deutschland har besluttet at købe 5G-netværk af Huawei og Nokia trods amerikanske advarsler om kinesisk spionagerisiko og manglende tysk politisk afklaring. Muligvis for at fremprovokerer en tysk beslutning.

Huawei kæmper med næb og klør for at fastholde sin position som ledende producent af udstyr til 5G-mobilnetværk trods utvetydige amerikanske advarsler om, at det kinesiske selskab er styrets forlængede arm og udgør en betydelig sikkerhedsrisiko.

Det kan du læse mere om her:
Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Nu har Huawei fået en ikke ubetydelig hjælpende hånd fra det spanskejede Telefonica Deutschland, som netop har annonceret, at selskabet har købt Huawei og Nokia til at bygge selskabets kommende 5G-netværk i Tyskland. Det skriver Reuters.

Telefonica Deutschland opererer under varemærket O2. Selskabets kontroversielle beslutning kommer på et tidspunkt, hvor de tyske politikere og myndigheder stadig ikke har besluttet, i hvilken grad certificeringen og kontrollen af netværksleverandørerne skal strammes, og om der skal indføres yderligere parlamentarisk kontrol med dem.

Kravet om et egentligt forbud mod at bruge Huawei som leverandør, sådan som USA ønsker det, lader til at være et stadig mindre sandsynligt scenarie i Tyskland.

Det schweiziske teleselskab Sunrise er foreløbig et af de eneste i Europa, der bruger Huawei-teknologi i sit 5G-netværk, som blev taget i brug tidligere i år.

De to andre tyske mobiloperatører Deutsche Telecom og Vodafone er i forvejen store Huawei-kunder, men selskaberne har endnu ikke meldt ud, om det kundeforhold skal fortsætte i forhold til 5G.

Telefonica Deutschlands chef, Markus Haas, siger, at han håber, at Nokia og Huawei vil deles om opgaven 50/50. Han siger også, at valget af Huawei kan blive ændret, hvis det kinesiske selskab ikke kan opnå de nødvendige tyske certificeringer.

“Vi håber, at den aktuelle usikkerhed bliver så kortvarig som muligt. Ingen af vores leverandører har endnu nogen cetificering”, siger Markus Haas.

Arbejdet med at etablere det nye 5G-netværk begynder i starten af 2020, og selskabet regner med at tænde for netværket i storbyerne Berlin, Hamborg, München, Køln og Frankfurt i slutningen af 2021. Et år efter vil netværket dække hvad der svarer til 16 millioner mennesker ud af den tyske befolkning på over 83 millioner.

Telefonica Deutschland har endnu ikke besluttet, hvem der skal levere grej til det såkaldte core network.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.