Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei skal bygge 5G-netværk for stort tysk teleselskab sammen med Nokia: Åbner i 2021

Spanskejede Telefonica Deutschland har besluttet at købe 5G-netværk af Huawei og Nokia trods amerikanske advarsler om kinesisk spionagerisiko og manglende tysk politisk afklaring. Muligvis for at fremprovokerer en tysk beslutning.

Huawei kæmper med næb og klør for at fastholde sin position som ledende producent af udstyr til 5G-mobilnetværk trods utvetydige amerikanske advarsler om, at det kinesiske selskab er styrets forlængede arm og udgør en betydelig sikkerhedsrisiko.

Det kan du læse mere om her:
Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Nu har Huawei fået en ikke ubetydelig hjælpende hånd fra det spanskejede Telefonica Deutschland, som netop har annonceret, at selskabet har købt Huawei og Nokia til at bygge selskabets kommende 5G-netværk i Tyskland. Det skriver Reuters.

Telefonica Deutschland opererer under varemærket O2. Selskabets kontroversielle beslutning kommer på et tidspunkt, hvor de tyske politikere og myndigheder stadig ikke har besluttet, i hvilken grad certificeringen og kontrollen af netværksleverandørerne skal strammes, og om der skal indføres yderligere parlamentarisk kontrol med dem.

Kravet om et egentligt forbud mod at bruge Huawei som leverandør, sådan som USA ønsker det, lader til at være et stadig mindre sandsynligt scenarie i Tyskland.

Det schweiziske teleselskab Sunrise er foreløbig et af de eneste i Europa, der bruger Huawei-teknologi i sit 5G-netværk, som blev taget i brug tidligere i år.

De to andre tyske mobiloperatører Deutsche Telecom og Vodafone er i forvejen store Huawei-kunder, men selskaberne har endnu ikke meldt ud, om det kundeforhold skal fortsætte i forhold til 5G.

Telefonica Deutschlands chef, Markus Haas, siger, at han håber, at Nokia og Huawei vil deles om opgaven 50/50. Han siger også, at valget af Huawei kan blive ændret, hvis det kinesiske selskab ikke kan opnå de nødvendige tyske certificeringer.

“Vi håber, at den aktuelle usikkerhed bliver så kortvarig som muligt. Ingen af vores leverandører har endnu nogen cetificering”, siger Markus Haas.

Arbejdet med at etablere det nye 5G-netværk begynder i starten af 2020, og selskabet regner med at tænde for netværket i storbyerne Berlin, Hamborg, München, Køln og Frankfurt i slutningen af 2021. Et år efter vil netværket dække hvad der svarer til 16 millioner mennesker ud af den tyske befolkning på over 83 millioner.

Telefonica Deutschland har endnu ikke besluttet, hvem der skal levere grej til det såkaldte core network.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere