Tesla indfører månedligt gebyr for Tesla-bilers internet-opkoblinger

Elbilsproducenten Tesla vil fremover tage sig betalt for at knytte sine elbiler til mobiletværket.

Teslas avancerede elbiler kræver en internetforbindelse for at tilbyde de såkaldte ’premium connectivity’-funktioner, hvilket bilproducenten selv har sørget for siden ’Model S’ debut i 2012.

Siden har selskabet ikke taget betalt sig for tjenesten, som svarer til et mobilabonnement til bilen.

I 2014 præciserede selskabet, at mobilforbindelsen vil være inkluderet i bilens pris i de første fire år. Efter deadlinens udløb begyndte Tesla i midlertidig ikke at kræve betaling for forbindelsen, skriver netmediet Electrek.

Det gør selskabet nu, hvor det i denne uge kommunikerer per mail til amerikanske Tesla-ejere af biler købt efter 1. juli 2018, at der fremover skal betales 9,99 amerikanske dollar månedligt for internetopkoblingen.

Det svarer til knap 70 kroner per måned. De første betalinger vil blive indkrævet fra 1. juli 2020, lyder det.

Tidligere modeller vil fortsat få internetopkobling på Teslas regning med undtagelse af basisvarianterne af Model 3.

Mobilforbindelsen er nødvendig for at udnytte funktioner som satellitvisning og live-trafikopdateringer under navigation, streaming af video og musik igennem bilens infotainment-system samt software-opdateringer.

Flere af disse muligheder tilbydes gennem Teslas ’standard connectivity’ pakke som fungerer over wi-fi, bluetooth eller brugernes smartphone-opkobling.

Se også: Tesla på autopilot baldrede ind i politibil: Føreren skulle se til sin hund på bagsædet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.