Artikel top billede

Tesla indfører månedligt gebyr for Tesla-bilers internet-opkoblinger

Elbilsproducenten Tesla vil fremover tage sig betalt for at knytte sine elbiler til mobiletværket.

Teslas avancerede elbiler kræver en internetforbindelse for at tilbyde de såkaldte ’premium connectivity’-funktioner, hvilket bilproducenten selv har sørget for siden ’Model S’ debut i 2012.

Siden har selskabet ikke taget betalt sig for tjenesten, som svarer til et mobilabonnement til bilen.

I 2014 præciserede selskabet, at mobilforbindelsen vil være inkluderet i bilens pris i de første fire år. Efter deadlinens udløb begyndte Tesla i midlertidig ikke at kræve betaling for forbindelsen, skriver netmediet Electrek.

Det gør selskabet nu, hvor det i denne uge kommunikerer per mail til amerikanske Tesla-ejere af biler købt efter 1. juli 2018, at der fremover skal betales 9,99 amerikanske dollar månedligt for internetopkoblingen.

Det svarer til knap 70 kroner per måned. De første betalinger vil blive indkrævet fra 1. juli 2020, lyder det.

Tidligere modeller vil fortsat få internetopkobling på Teslas regning med undtagelse af basisvarianterne af Model 3.

Mobilforbindelsen er nødvendig for at udnytte funktioner som satellitvisning og live-trafikopdateringer under navigation, streaming af video og musik igennem bilens infotainment-system samt software-opdateringer.

Flere af disse muligheder tilbydes gennem Teslas ’standard connectivity’ pakke som fungerer over wi-fi, bluetooth eller brugernes smartphone-opkobling.

Se også: Tesla på autopilot baldrede ind i politibil: Føreren skulle se til sin hund på bagsædet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere