Artikel top billede

Tesla indfører månedligt gebyr for Tesla-bilers internet-opkoblinger

Elbilsproducenten Tesla vil fremover tage sig betalt for at knytte sine elbiler til mobiletværket.

Teslas avancerede elbiler kræver en internetforbindelse for at tilbyde de såkaldte ’premium connectivity’-funktioner, hvilket bilproducenten selv har sørget for siden ’Model S’ debut i 2012.

Siden har selskabet ikke taget betalt sig for tjenesten, som svarer til et mobilabonnement til bilen.

I 2014 præciserede selskabet, at mobilforbindelsen vil være inkluderet i bilens pris i de første fire år. Efter deadlinens udløb begyndte Tesla i midlertidig ikke at kræve betaling for forbindelsen, skriver netmediet Electrek.

Det gør selskabet nu, hvor det i denne uge kommunikerer per mail til amerikanske Tesla-ejere af biler købt efter 1. juli 2018, at der fremover skal betales 9,99 amerikanske dollar månedligt for internetopkoblingen.

Det svarer til knap 70 kroner per måned. De første betalinger vil blive indkrævet fra 1. juli 2020, lyder det.

Tidligere modeller vil fortsat få internetopkobling på Teslas regning med undtagelse af basisvarianterne af Model 3.

Mobilforbindelsen er nødvendig for at udnytte funktioner som satellitvisning og live-trafikopdateringer under navigation, streaming af video og musik igennem bilens infotainment-system samt software-opdateringer.

Flere af disse muligheder tilbydes gennem Teslas ’standard connectivity’ pakke som fungerer over wi-fi, bluetooth eller brugernes smartphone-opkobling.

Se også: Tesla på autopilot baldrede ind i politibil: Føreren skulle se til sin hund på bagsædet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere