Artikel top billede

Foto: Connecticut State Police

Tesla på autopilot baldrede ind i politibil: Føreren skulle se til sin hund på bagsædet

En Tesla Model 3 på autopilot overså både en forulykket bil og en holdende politibil med blå blink på en motorvej i USA og ramte dem begge. Føreren af Teslaen var optaget af at kigge efter sin hund på bagsædet.

Ulykker med selvkørende biler sker forholdsvis sjældent - endnu - men lørdag morgen lokal tid på en motorvej i Connecticut i USA skete det for en Tesla, man som bilist måske frygter allermest: Sammenstød med en politibil.

Det skriver BBC.

Patruljevognen holdt parkeret med blå blink tændt bag en personbil, som var brudt sammen på motorvejen. Teslaen - en Model 3 - buldrede afsted på motorvejen med kontrollen af bilen overladt til autopiloten, mens føreren var optaget af sin hund, som var placeret på bagsædet.

Af uvisse årsager registrerede Teslaens avancerede systemer ikke de holdende biler og stødte ind i dem begge - først patruljevognen og så den strandede bil. Heldigvis kom ingen til skade.

Føreren er sigtet for farlig og hensynsløs kørsel.

Ifølge BBC kender man til mindst fem tilfælde på verdensplan, hvor en Tesla på autopilot har været involveret i ulykker med fatal udgang.

De amerikanske myndigheder er i færd med at undersøge ulykker på grund af brug af autopilot. Tesla fraråder, at man slipper rattet, når autopiloten er aktiveret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere