Foto: Connecticut State Police

Tesla på autopilot baldrede ind i politibil: Føreren skulle se til sin hund på bagsædet

En Tesla Model 3 på autopilot overså både en forulykket bil og en holdende politibil med blå blink på en motorvej i USA og ramte dem begge. Føreren af Teslaen var optaget af at kigge efter sin hund på bagsædet.

Ulykker med selvkørende biler sker forholdsvis sjældent - endnu - men lørdag morgen lokal tid på en motorvej i Connecticut i USA skete det for en Tesla, man som bilist måske frygter allermest: Sammenstød med en politibil.

Det skriver BBC.

Patruljevognen holdt parkeret med blå blink tændt bag en personbil, som var brudt sammen på motorvejen. Teslaen - en Model 3 - buldrede afsted på motorvejen med kontrollen af bilen overladt til autopiloten, mens føreren var optaget af sin hund, som var placeret på bagsædet.

Af uvisse årsager registrerede Teslaens avancerede systemer ikke de holdende biler og stødte ind i dem begge - først patruljevognen og så den strandede bil. Heldigvis kom ingen til skade.

Føreren er sigtet for farlig og hensynsløs kørsel.

Ifølge BBC kender man til mindst fem tilfælde på verdensplan, hvor en Tesla på autopilot har været involveret i ulykker med fatal udgang.

De amerikanske myndigheder er i færd med at undersøge ulykker på grund af brug af autopilot. Tesla fraråder, at man slipper rattet, når autopiloten er aktiveret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.