Artikel top billede

Bog: Den amerikanske Svend Brinkmann insisterer på, at der er håb

Verden er af lave. Klimaforandringer, fattigdom, krig. Alt er fucked. Men der er håb. I hvert fald ifølge Mark Manson, hvis nye bog ”Alt er fucked” netop er udkommet på dansk.

Verden er af lave. Klimaforandringer, fattigdom, krig. Alt er fucked. Men der er håb.

I hvert fald ifølge Mark Manson, hvis nye bog ”Alt er fucked” netop er udkommet på dansk.

Mark Manson er amerikansk forfatter, tidligere dating-coach og blogger, som skriver om det moderne liv med alt, hvad det indebærer af parforhold, kultur og psykologi.

Han udgav i 2016 bestselleren ”Kunsten at være fucking ligeglad”, hvori han kritiserer den kvalmende positive selvhjælps- og selvudviklingsindustri. På denne måde kan man karakterisere Manson som en amerikansk pendant til Svend Brinkmann.

Vi omtaler oftest hjernen i ental, hvorimod Manson bemærker at hjernen er opdelt i hhv. en ”tænkende” og ”følende” del, der er ekstremt dårlige til at tale med hinanden.

Ifølge Manson bliver vi overraskende nok ikke styret af vores tænkende hjerne. Det er den følende hjerne, som er i førersædet. Denne påstand bakker Manson op med hjælp fra psykologien og filosofien.

Vi kan ikke eliminere smerte, kaos og tragedier. Men hvis vi skaber vores egne historier, kan vi skabe en håbefuld fremtid for os selv. Vi mennesker kan så at sige konstruere fortællingen om vores egen fremtid og – måske – skabe en verden, som er lidt mindre fucked.

Fakta: Alt er f*cked: En bog om håb. Forfatter: Mark Manson (på dansk ved Peter Carstens). Forlaget Memoris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere