Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

På vej til at droppe Windows: To af Kinas største softwareselskaber skal sammen udvikle splinternyt OS til hele den offentlige sektor

To af Kinas største softwareselskaber vil sammen udvikle et nyt styresystem, som allerede nu står til at få en fremtrædende position på det store kinesiske marked.

To af Kinas største techfirmaer forener kræfterne i udviklingen af et splinternyt styresystem, der allerede inden arbejdet går i gang, står til at få en solid position på det store kinesiske marked.

Du har muligvis aldrig hørt om de to selskaber - CS2C (China Standard Software) og Tianjin Kylin Information (TKC). Men de er de to største OS-producenter i Kina og blandt de største softwareselskaber i landet.

De to selskaber vil nu sammen etablere et fælles selskab, der skal stå bag udviklingen af et nyt OS, som kommer til bygge på NeoKylin og Kylin.

CS2C står bag en Windows XP-klon, der hedder NeoKylin OS, mens TKC står bag Kylin-styresystemet, der er det første kinesiske styresystem udviklet helt fra bunden.

Første udgave blev lanceret i 2001 med militære formål og var baseret på FreeBSD, og det vakte en del opsigt, da det i 2016 kom frem, at næsten hele Kylin-koden reelt var kopieret direkte fra FreeBSD v5.3 uden modifikationer.

I 2009 blev en Linux-baseret version lanceret. Denne version er i dag langt mere udbredt end FreeBSD-versionen.

Ifølge Zdnet er de to kinesiske langt fra i en position, hvor de kan udfordre verdens to største OS-leverandører, Microsoft og Apple - heller ikke på det kinesiske marked.

De to selskaber bedyrer dog, at de sidder på mere end 90 procent af styresystem-markedet i den kinesiske offentlige sektor, efter Kina for nogle år siden besluttede, at den offentlige sektor ikke skulle anvende styresystemer fra udenlandske leverandører.

Zdnet skriver, at Kylin og Neokylin har samme kodebase, men at de er væsenforskellige, i det Kylin primært er fokuseret på cloud og servere, mens Neokylin er fokuseret på at understøtte så mange platforme som muligt.

Det betyder, at mange apps, der i dag fungerer med Kylin, ikke fungerer med Neokylin - og vice versa.

Bladet peger på, at alt tyder på, at samarbejdet mellem de to selskaber kommer efter direkte ordre fra den kinesiske regering og bunder i, at regeringen ønsker at indføre kinesiske it-systemer overalt i den offentlige sektor inden for de kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.