Artikel top billede

Grundlægger af Atea-selskabet BFC Data død - var engang et af Danmarks helt store it-selskaber

Grundlæggeren af det engang store danske it-firma BFC Data, Henning Jacobsen, er død. BFC Data har været springbræt for en stjernerække af senere top-profiler i den danske it-branche.

Grundlæggeren af BFC Data, Henning Jacobsen, er død.

En del af ‘de gamle i gårde’ i den danske it-branche vil nok kunne huske BFC Data, der i sin storhedstid med udgangspunkt i hovedkvarteret Herning havde op mod 400 medarbejdere og dermed var et af de store it-selskaber herhjemme.

BFC Data havde på et tidspunkt ni afdelinger rundt omkring i Danmark, hvorfra selskabet konfigurerede og distribuerede IBM-computere og servere i hundredetusindevis til virksomheder og private i hele landet.

BFC Data udviklede ligeledes løsningen BFC 2000 og var startstedet for flere af de personer, der senere blev profiler i den danske it-branche.

De tæller eksempelvis senere topchef i Cisco og Conscia, Mogens Bransholm, der begyndte som sælger i BFC Data.

Også tidligere topchef i Cisco Danmark, Niels Münster-Hansen, tidligere koncerndirektør i Atea Frank Mortensen, tidligere topchef i Columbus, Aston Group og COO i AlfaPeople, Claus E. Hansen, tidligere topchef i Atea, Merkantildata og DanaData, Jan Elbæk, tidligere topchef i EMC og Danware Kurt Bager, direktør i Netsolutions Oktay Ilgöy og mange andre har været ansat i BFC Data.

Henning Jacobsen solgte BFC Data i 1997 til svenske WM-data, der dengang var et af Sveriges største it-selskaber.

WM-data blev i efteråret 2006 solgt til britiske Logica og skiftede senere med Jesper Scharff som direktør navn til Logica, efter WM-data-navnet havde været repræsenteret i Danmark i 30 år.

WM-data var moderselskab til den daværende opkomling Atea, som i 2001 blev udskilt i et nyt selskab med Frank Mortensen som direktør.

Det kan du læse mere om her: WM-data sælger Atea til sig selv.

Atea opslugte dernæst WM-data BFC, som i dag er en integreret del af Atea-koncernen.

Henning Jacobsen var blot 53 år, da han solgte BFC Data til WM-data.

Han blev 75 år og bisættes imorgen lørdag fra Fonnesbæk Kirke ved Ikast.

Du kan læse nekrolog over den købmands- og revisor-uddannede Henning Jacobsen i ‘hans’ lokalavis, Herning Folkeblad, her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere