Artikel top billede

Grundlægger af Atea-selskabet BFC Data død - var engang et af Danmarks helt store it-selskaber

Grundlæggeren af det engang store danske it-firma BFC Data, Henning Jacobsen, er død. BFC Data har været springbræt for en stjernerække af senere top-profiler i den danske it-branche.

Grundlæggeren af BFC Data, Henning Jacobsen, er død.

En del af ‘de gamle i gårde’ i den danske it-branche vil nok kunne huske BFC Data, der i sin storhedstid med udgangspunkt i hovedkvarteret Herning havde op mod 400 medarbejdere og dermed var et af de store it-selskaber herhjemme.

BFC Data havde på et tidspunkt ni afdelinger rundt omkring i Danmark, hvorfra selskabet konfigurerede og distribuerede IBM-computere og servere i hundredetusindevis til virksomheder og private i hele landet.

BFC Data udviklede ligeledes løsningen BFC 2000 og var startstedet for flere af de personer, der senere blev profiler i den danske it-branche.

De tæller eksempelvis senere topchef i Cisco og Conscia, Mogens Bransholm, der begyndte som sælger i BFC Data.

Også tidligere topchef i Cisco Danmark, Niels Münster-Hansen, tidligere koncerndirektør i Atea Frank Mortensen, tidligere topchef i Columbus, Aston Group og COO i AlfaPeople, Claus E. Hansen, tidligere topchef i Atea, Merkantildata og DanaData, Jan Elbæk, tidligere topchef i EMC og Danware Kurt Bager, direktør i Netsolutions Oktay Ilgöy og mange andre har været ansat i BFC Data.

Henning Jacobsen solgte BFC Data i 1997 til svenske WM-data, der dengang var et af Sveriges største it-selskaber.

WM-data blev i efteråret 2006 solgt til britiske Logica og skiftede senere med Jesper Scharff som direktør navn til Logica, efter WM-data-navnet havde været repræsenteret i Danmark i 30 år.

WM-data var moderselskab til den daværende opkomling Atea, som i 2001 blev udskilt i et nyt selskab med Frank Mortensen som direktør.

Det kan du læse mere om her: WM-data sælger Atea til sig selv.

Atea opslugte dernæst WM-data BFC, som i dag er en integreret del af Atea-koncernen.

Henning Jacobsen var blot 53 år, da han solgte BFC Data til WM-data.

Han blev 75 år og bisættes imorgen lørdag fra Fonnesbæk Kirke ved Ikast.

Du kan læse nekrolog over den købmands- og revisor-uddannede Henning Jacobsen i ‘hans’ lokalavis, Herning Folkeblad, her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere