Grundlægger af Atea-selskabet BFC Data død - var engang et af Danmarks helt store it-selskaber

Grundlæggeren af det engang store danske it-firma BFC Data, Henning Jacobsen, er død. BFC Data har været springbræt for en stjernerække af senere top-profiler i den danske it-branche.

Grundlæggeren af BFC Data, Henning Jacobsen, er død.

En del af ‘de gamle i gårde’ i den danske it-branche vil nok kunne huske BFC Data, der i sin storhedstid med udgangspunkt i hovedkvarteret Herning havde op mod 400 medarbejdere og dermed var et af de store it-selskaber herhjemme.

BFC Data havde på et tidspunkt ni afdelinger rundt omkring i Danmark, hvorfra selskabet konfigurerede og distribuerede IBM-computere og servere i hundredetusindevis til virksomheder og private i hele landet.

BFC Data udviklede ligeledes løsningen BFC 2000 og var startstedet for flere af de personer, der senere blev profiler i den danske it-branche.

De tæller eksempelvis senere topchef i Cisco og Conscia, Mogens Bransholm, der begyndte som sælger i BFC Data.

Også tidligere topchef i Cisco Danmark, Niels Münster-Hansen, tidligere koncerndirektør i Atea Frank Mortensen, tidligere topchef i Columbus, Aston Group og COO i AlfaPeople, Claus E. Hansen, tidligere topchef i Atea, Merkantildata og DanaData, Jan Elbæk, tidligere topchef i EMC og Danware Kurt Bager, direktør i Netsolutions Oktay Ilgöy og mange andre har været ansat i BFC Data.

Henning Jacobsen solgte BFC Data i 1997 til svenske WM-data, der dengang var et af Sveriges største it-selskaber.

WM-data blev i efteråret 2006 solgt til britiske Logica og skiftede senere med Jesper Scharff som direktør navn til Logica, efter WM-data-navnet havde været repræsenteret i Danmark i 30 år.

WM-data var moderselskab til den daværende opkomling Atea, som i 2001 blev udskilt i et nyt selskab med Frank Mortensen som direktør.

Det kan du læse mere om her: WM-data sælger Atea til sig selv.

Atea opslugte dernæst WM-data BFC, som i dag er en integreret del af Atea-koncernen.

Henning Jacobsen var blot 53 år, da han solgte BFC Data til WM-data.

Han blev 75 år og bisættes imorgen lørdag fra Fonnesbæk Kirke ved Ikast.

Du kan læse nekrolog over den købmands- og revisor-uddannede Henning Jacobsen i ‘hans’ lokalavis, Herning Folkeblad, her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.