Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er samtalen: Omstridt færøsk lydfil om valg af Huawei som 5G-leverandør offentliggjort

Indholdet i hidtil hemmelig samtale om kinesisk - og dansk - pres på Færøerne om valg af Huawei som 5G-leverandør er offentlig.

Pressede Kina Færøerne til at vælge Huawei som 5G-leverandør? Eller var der pres fra Danmark om det modsatte?

Det har været de åbne spørgsmål i de seneste dage, hvor flere medier har berettet, at den kinesiske ambassadør i Danmark, Feng Tie, angiveligt har presset den færøske lagmand Bárður á Steig Nielsen til at vælge Huawei under trussel om, at det kan få konsekvenser for samarbejdsaftaler, hvis det ikke er tilfældet.

Både Feng Tie og Bárður á Steig Nielsen har blankt afvist beskyldningerne.

Det kan du læse mere om her: Både Kina og Færøerne afviser: Færøerne er altså ikke blevet presset til at vælge Huawei

DR har nu offentliggjort indholdet af hele den optagelse, der ligger til grund for sagen.

Den blev optaget i hemmelighed under en samtale 15. november mellem den færøske handelsminister, Helgi Abrahamsen, og hans departemenstchef Herálvur Joensen, som i optagelsen refererer mødet mellem lagmanden og den kinesiske ambassadør.

Du finder hele udskriften af optagelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere