Artikel top billede

Nu skal Kiloo ikke længere udgive Subway Surfers til smartphones

Den danske spilsucces Subway Surfers er udviklet i fællesskab af selskaberne Kiloo og Sybo. Til næste år overtager Sybo ansvaret for at udgivet spillet på mobileplatforme, mens Kiloo nu får ansvaret for en række andre nye områder.

Gennem de seneste otte år har de to danske spilfirmaer Kiloo og Sybo tjent styrtende med penge på spilsuccessen Subway Surfers, der har været et populært spil på telefoner og tablets i mange danske hjem.

Fra januar kommer Sybo dog alene til at få ansvaret for at udgive Subway Surfers på mobile platforme som iPhone, iPad og Android.

Det skriver Finans.

Læs også: Danske brødre tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway-surfer

Aftale ophører

Ifølge Finans har de to selskaber været fælles om udviklingen, men har dog haft en aftale om, at Sybo har ejet rettighederne til spillets indhold, mens Kiloo har stået for at udgive spillet.

De nye ændringer kommer, fordi en otteårig lang aftale mellem de to selskaber udløber til januar.

Der er dog blevet indgået en ny aftale, der betyder, at Kiloo nu får ansvaret for at udgive spillet på andre platforme. Ifølge Finans kan det eksempelvis være som webspil og som spil hos flyselskaber.

”Subway Surfers er et af de mest kendte og elskede mobilspil i verden. Den genkendelse giver selvsagt et kæmpe boost i forhold til at udvikle universet på andre platforme. Distribution på nye platforme og heriblandt HTML5-baseret underholdning er begge i en kraftig uptrend, og det bliver et stort fokusområde for os fremadgående,” udtaler Kristian Nordahl, senior vice president i Kiloo, i en skriftlig melding til Finans.

Fik ideen i på animationsskole

Det var oprindeligt Sybos to stiftere, Sylvester Rishøj og Bodie Jahn-Mulliner, der fik ideen ideen til spillet.

De to mødte hinanden på Ainmationsskolen i Viborg, hvor de udviklede en animationsvideo med en grafittimaler, der stikker af fra politiet ved at hoppe fra det ene ’subway tog’ til det andet.

Den ide udviklede sig senere hen til det spil, som vi i dag kender som Subway Surfers.

Læs også:
På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.