Artikel top billede

Nu skal Kiloo ikke længere udgive Subway Surfers til smartphones

Den danske spilsucces Subway Surfers er udviklet i fællesskab af selskaberne Kiloo og Sybo. Til næste år overtager Sybo ansvaret for at udgivet spillet på mobileplatforme, mens Kiloo nu får ansvaret for en række andre nye områder.

Gennem de seneste otte år har de to danske spilfirmaer Kiloo og Sybo tjent styrtende med penge på spilsuccessen Subway Surfers, der har været et populært spil på telefoner og tablets i mange danske hjem.

Fra januar kommer Sybo dog alene til at få ansvaret for at udgive Subway Surfers på mobile platforme som iPhone, iPad og Android.

Det skriver Finans.

Læs også: Danske brødre tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway-surfer

Aftale ophører

Ifølge Finans har de to selskaber været fælles om udviklingen, men har dog haft en aftale om, at Sybo har ejet rettighederne til spillets indhold, mens Kiloo har stået for at udgive spillet.

De nye ændringer kommer, fordi en otteårig lang aftale mellem de to selskaber udløber til januar.

Der er dog blevet indgået en ny aftale, der betyder, at Kiloo nu får ansvaret for at udgive spillet på andre platforme. Ifølge Finans kan det eksempelvis være som webspil og som spil hos flyselskaber.

”Subway Surfers er et af de mest kendte og elskede mobilspil i verden. Den genkendelse giver selvsagt et kæmpe boost i forhold til at udvikle universet på andre platforme. Distribution på nye platforme og heriblandt HTML5-baseret underholdning er begge i en kraftig uptrend, og det bliver et stort fokusområde for os fremadgående,” udtaler Kristian Nordahl, senior vice president i Kiloo, i en skriftlig melding til Finans.

Fik ideen i på animationsskole

Det var oprindeligt Sybos to stiftere, Sylvester Rishøj og Bodie Jahn-Mulliner, der fik ideen ideen til spillet.

De to mødte hinanden på Ainmationsskolen i Viborg, hvor de udviklede en animationsvideo med en grafittimaler, der stikker af fra politiet ved at hoppe fra det ene ’subway tog’ til det andet.

Den ide udviklede sig senere hen til det spil, som vi i dag kender som Subway Surfers.

Læs også:
På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere