Artikel top billede

Huawei: Vi vil hellere lukke og slukke end spionere for den kinesiske stat

Svaret vil være nej, hvis Huawei i Norden det bliver bedt om at spionere mod sin kunder. Sådan lyder meldingen nu fra selskabets nordiske direktør i et interview med DR.

Den kinesiske it-gigant Huawei kommer ikke til at spionere mod sine nordiske kunder.

Kommer der en ordre om det fra det kinesiske moderselskab, vil den prompte blive afvist af selskabets nordiske datterselskab, bedyrer Huaweis nordiske direktør Kenneth Frederiksen i et interview med DR.

Her slår han fast, at selskabet hellere vil lukke og slukke butikken end spionere for den kinesiske stat.

”For det første vil vi med garanti sige nej, uanset om det er kinesiske eller andre myndigheder, som beder os om at gøre noget i en kundes netværk," siger Kenneth Fredriksen til DR.

Afviser amerikansk advarsel

I en kronik i den færøske avis Sosialurin har den amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands advaret Færøerne mod at lade Huawei levere landets 5G-netværk.

Ifølge den amerikanske ambassadør vil Huawei kunne spionere mod landets borgere og i yderste konsekvens lukke helt ned for det færøske 5G-net på ordre fra den kinesiske stat.

Men det afviser Kenneth Frederiksen ligeledes i interviewet med DR. Han slår fast, at selskabet som leverandør ikke vil have adgang til nettet, men udelukkende vil stå for at levere udstyret.

Læs også: Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere