Artikel top billede

Huawei: Vi vil hellere lukke og slukke end spionere for den kinesiske stat

Svaret vil være nej, hvis Huawei i Norden det bliver bedt om at spionere mod sin kunder. Sådan lyder meldingen nu fra selskabets nordiske direktør i et interview med DR.

Den kinesiske it-gigant Huawei kommer ikke til at spionere mod sine nordiske kunder.

Kommer der en ordre om det fra det kinesiske moderselskab, vil den prompte blive afvist af selskabets nordiske datterselskab, bedyrer Huaweis nordiske direktør Kenneth Frederiksen i et interview med DR.

Her slår han fast, at selskabet hellere vil lukke og slukke butikken end spionere for den kinesiske stat.

”For det første vil vi med garanti sige nej, uanset om det er kinesiske eller andre myndigheder, som beder os om at gøre noget i en kundes netværk," siger Kenneth Fredriksen til DR.

Afviser amerikansk advarsel

I en kronik i den færøske avis Sosialurin har den amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands advaret Færøerne mod at lade Huawei levere landets 5G-netværk.

Ifølge den amerikanske ambassadør vil Huawei kunne spionere mod landets borgere og i yderste konsekvens lukke helt ned for det færøske 5G-net på ordre fra den kinesiske stat.

Men det afviser Kenneth Frederiksen ligeledes i interviewet med DR. Han slår fast, at selskabet som leverandør ikke vil have adgang til nettet, men udelukkende vil stå for at levere udstyret.

Læs også: Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.