Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Falster-virksomhed blev afkrævet en million kroner i ransomware-angreb - men blev reddet af backup i skyen

Contech Automatic fra Nykøbing Falster blev ramt af et ransomware-angreb. Selskabet slap dog for at betale den tårnhøje løsesum.

En million kroner.

Så meget skulle firmaet Contech Automatic fra Nykøbing Falster betale som bitcoin i løsesum, hvis de ønskede at få adgang til deres data, som var blevet krypteret i et ransomansvare-angreb.

Det skriver i Børsen.

Ransomware-angrebet fandt sted i februar 2018, og den it-ansvarlige i virksomheder Peter Sørensen fortæller til Børsen, at en medarbejder opdagede, da han kom tilbage efter frokostpausen, at hans computer pludselig arbejdede meget langsomt.

"Jeg kan se, at computeren er i fuld gang med at kryptere alle filer, og så er det bare med at flå stikket ud af computeren," siger Peter Sørensen til Børsen.

På det tidspunkt havde virussen ifølge Peter Sørensen allerede krypteret en tredjedel af filerne på virksomhedens fællesdrev. Her i blandt data om kundekontrakter og selskabets softwareløsninger.

Contech Automatic betalte dog ikke den tårnhøje løsesum. For ifølge Børsen havde selskabet nemlig backup af alle filerne liggende i skyen, hvilket gjorde det muligt gendanne alle de låste data i løbet af en periode på to uger.

Læs også: Her er de største trusler i 2020: Disse teknologier bliver en magnet for hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere