Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Den amerikanske ambassadør i Danmark angriber nordisk Huawei-chef: "Jeg forstår det, som at han arbejder for de kinesiske kommunister"

Huawei nordiske topchef arbejder ifølge den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, for det kinesiske kommunistparti.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, kommer nu med et hårdt angreb på den nordiske chef for Huawei, Kenneth Frederiksen, som hun beskylder for at arbejde for det kinesiske kommunistparti. Det skriver DR.

"Jeg forstår det, som at han arbejder for de kinesiske kommunister. Det er dem, han arbejder for, og de er i gang med at eksportere deres overvågning, korruption og bestikkelse rundt om i verden, siger hun,” siger Carla Sands til DR.

Angrebet på Huawei-direktøren kommer efter, at han for nylig i et interview med DR bedyrede, at han hellere vil lukke og slukke for Huaweis afdeling i Norden end spionere på vegne af den kinesiske stat.

Læs også: Huawei: Vi vil hellere lukke og slukke end spionere for den kinesiske stat

Ambassadør: Huawei kan slukke for telenettet
Carla Sands har tidligere i en kronik i den færøske avis Sosialurin advaret færørerne mod, at lade Huawei levere landets 5G-net.

I kronikken skrev ambassadøren, at Huawei vil være i stand til at spionere mod de færøske borgere og i yderste konsekvens lukke helt ned for 5G-nettet på ordre fra den kinesiske stat.

Det afviser Kenneth Frederiksen dog i interviewet med DR. Her kalder han beskyldningerne for udokumenterede påstande og spekulationer.

Samtidig siger han, at Huawei som leverandør ikke vil have adgang til selve mobilnettet, men udelukkende vil stå for at levere udstyret til telenettet.

Den påstand giver Carla Sands dog ikke meget for, og over for DR fastholder hun, at Huawei vil kunne kontrollere mobilnettet, hvis selskabet har levereret den fysiske infrastruktur.

Læs også: Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere