Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Den amerikanske ambassadør i Danmark angriber nordisk Huawei-chef: "Jeg forstår det, som at han arbejder for de kinesiske kommunister"

Huawei nordiske topchef arbejder ifølge den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, for det kinesiske kommunistparti.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, kommer nu med et hårdt angreb på den nordiske chef for Huawei, Kenneth Frederiksen, som hun beskylder for at arbejde for det kinesiske kommunistparti. Det skriver DR.

"Jeg forstår det, som at han arbejder for de kinesiske kommunister. Det er dem, han arbejder for, og de er i gang med at eksportere deres overvågning, korruption og bestikkelse rundt om i verden, siger hun,” siger Carla Sands til DR.

Angrebet på Huawei-direktøren kommer efter, at han for nylig i et interview med DR bedyrede, at han hellere vil lukke og slukke for Huaweis afdeling i Norden end spionere på vegne af den kinesiske stat.

Læs også: Huawei: Vi vil hellere lukke og slukke end spionere for den kinesiske stat

Ambassadør: Huawei kan slukke for telenettet
Carla Sands har tidligere i en kronik i den færøske avis Sosialurin advaret færørerne mod, at lade Huawei levere landets 5G-net.

I kronikken skrev ambassadøren, at Huawei vil være i stand til at spionere mod de færøske borgere og i yderste konsekvens lukke helt ned for 5G-nettet på ordre fra den kinesiske stat.

Det afviser Kenneth Frederiksen dog i interviewet med DR. Her kalder han beskyldningerne for udokumenterede påstande og spekulationer.

Samtidig siger han, at Huawei som leverandør ikke vil have adgang til selve mobilnettet, men udelukkende vil stå for at levere udstyret til telenettet.

Den påstand giver Carla Sands dog ikke meget for, og over for DR fastholder hun, at Huawei vil kunne kontrollere mobilnettet, hvis selskabet har levereret den fysiske infrastruktur.

Læs også: Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.