Artikel top billede

Photo by Alex Suprun on Unsplash (Foto: Photo by Alex Suprun on Unsplash)

Danskerne streamer løs på mobilen: Så voldsomt steg vores dataforbrug i 2019

Vi bruger i stigende grad vores mobilabonnementer til eksempelvis at streame musik, se film eller surfe på nettet, viser helt nye tal om danskernes dataforbrug.

Danskerne bruger i stadig højere grad deres mobiltelefoner, når de skal surfe på nettet eller streame musik eller film.

Det viser Energistyrelsens Telestatistik for første halvår af 2019, der netop er blevet offentliggjort.

Ifølge telestatistikken steg datatrafikken via mobile enheder således i første halvår af 2019 med 40,7 i procent i forhold til samme periode året før.

Ifølge Energistyrelsens tal downloadede og uploadede danskernes hele 9 gigabyte om måneden per mobilabonnement i første halvår af 2019 mod 6,8 gigabyte året før.

Fastnet sluger mest trafik

Det er dog stadigvæk fastnetforbindelserne, der sluger langt største delen af danskernes datatrafik.

Ifølge Energistyrelsens Telestatistik blev der i gennemsnit up- og downloadet 234,1 gigabyte per bredbåndsforbindelse på fastnet. Det er en fremgang på 16,6 procent fra året før.

Det betyder, at den mobiledatatrafik i første halvår af 2019 udgjorde knap en ottendedel af fastnetdatatrafikken. Det er dog en fremgang i forhold til samme periode året før, hvor den mobiledatatrafik udgjorde en niendedel af datatrafikken på fastnet.

Energistyrelsen påpeger, at den store forskel på den datatrafikken via mobilforbindelser og fastnetforbindelser skal ses i lyset af, at fastnetforbindelserne ofte bruges af en hel familie, men mobilabonnementer typisk blot anvendes af en enkelt person.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere