Artikel top billede

Bog: Microsoft-topchef advarer om teknologiens udvikling

I bogen ”Tools and Weapons” deler Microsoft-topchef Brad Smith sine betragtninger om den teknologiske udviklings muligheder og trusler, som de ses fra styrerummet i teknologivirksomheden.

Det er efterhånden et udbredt og accepteret standpunkt, at verdens store teknologivirksomheder har et ansvar for, at deres teknologi ikke bliver misbrugt eller udvikler sig udemokratisk.

Og når synspunktet fremføres af præsidenten for en af klodens dominerende teknologikoncerner, bør man måske lytte ekstra godt efter.

Brad Smith udgav tidligere på året bogen ”Tools and Weapons,” hvor han på den ene side – og måske knap så overraskende – fremfører sine tanker om, hvordan teknologien kan være svaret på mange af verdens problemer. På den anden side kommer han også med en advarsel.

Edward Snowden-lækagerne i 2013 og Cambridge Analytica-skandalen i 2018 viste nemlig, at den teknologiske udvikling potentielt kan medvirke til at skabe et overvågningssamfund, som kan sammenlignes med George Orwells univers i ”1984”.

Information brugt som våben

I forbindelse med udgivelsen af bogen, besøgte Brad Smith og medforfatteren Carol Ann Browne København i november.

Her sagde han blandt andet, at information i dag i stigende grad bliver brugt som et våben både af regeringer og med kommercielle sammenhænge.

Derfor hviler der et ansvar på både teknologivirksomhederne og politikerne – men også vores generation i almindelighed – for at styre udviklingen i en fornuftig og demokratisk retning.

Det er pointer, han og Browne udbreder i bogen, der ikke blot har høstet ros fra den businessvenlige presse, men også fra det ellers særdeles magtkritiske Rolling Stone Magazine.

Heri bemærkes det bl.a. bemærkes, at ”Smiths bog ikke blot er et typisk forfængelighedsprojekt, der spyttes ud af cheferne for Fortune 500-virksomheder.”

Men at bogen tværtimod giver et kig bag forhænget til Microsofts maskinrum fra en periode, hvor koncernen både har været nødt til at forholde sig til Snowdens afsløringer, har forsvaret sig mod heftige cyberangreb – og har kæmpet i retssalene med både Obamas og Trumps administration.

Fakta: Tools and Weapons: The Promise and the Peril of the Digital Age. Skrevet af Brad Smith og Carol Ann Browne (forord af Bill Gates). Udgivet på Penguin Press
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.