Artikel top billede

Bog: Microsoft-topchef advarer om teknologiens udvikling

I bogen ”Tools and Weapons” deler Microsoft-topchef Brad Smith sine betragtninger om den teknologiske udviklings muligheder og trusler, som de ses fra styrerummet i teknologivirksomheden.

Det er efterhånden et udbredt og accepteret standpunkt, at verdens store teknologivirksomheder har et ansvar for, at deres teknologi ikke bliver misbrugt eller udvikler sig udemokratisk.

Og når synspunktet fremføres af præsidenten for en af klodens dominerende teknologikoncerner, bør man måske lytte ekstra godt efter.

Brad Smith udgav tidligere på året bogen ”Tools and Weapons,” hvor han på den ene side – og måske knap så overraskende – fremfører sine tanker om, hvordan teknologien kan være svaret på mange af verdens problemer. På den anden side kommer han også med en advarsel.

Edward Snowden-lækagerne i 2013 og Cambridge Analytica-skandalen i 2018 viste nemlig, at den teknologiske udvikling potentielt kan medvirke til at skabe et overvågningssamfund, som kan sammenlignes med George Orwells univers i ”1984”.

Information brugt som våben

I forbindelse med udgivelsen af bogen, besøgte Brad Smith og medforfatteren Carol Ann Browne København i november.

Her sagde han blandt andet, at information i dag i stigende grad bliver brugt som et våben både af regeringer og med kommercielle sammenhænge.

Derfor hviler der et ansvar på både teknologivirksomhederne og politikerne – men også vores generation i almindelighed – for at styre udviklingen i en fornuftig og demokratisk retning.

Det er pointer, han og Browne udbreder i bogen, der ikke blot har høstet ros fra den businessvenlige presse, men også fra det ellers særdeles magtkritiske Rolling Stone Magazine.

Heri bemærkes det bl.a. bemærkes, at ”Smiths bog ikke blot er et typisk forfængelighedsprojekt, der spyttes ud af cheferne for Fortune 500-virksomheder.”

Men at bogen tværtimod giver et kig bag forhænget til Microsofts maskinrum fra en periode, hvor koncernen både har været nødt til at forholde sig til Snowdens afsløringer, har forsvaret sig mod heftige cyberangreb – og har kæmpet i retssalene med både Obamas og Trumps administration.

Fakta: Tools and Weapons: The Promise and the Peril of the Digital Age. Skrevet af Brad Smith og Carol Ann Browne (forord af Bill Gates). Udgivet på Penguin Press




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere