Artikel top billede

Bog: Streaminggiganten Spotify på godt og ondt

Kom med bag om historien på verdens største musiktjeneste med ny bog om Spotify.

Måske læser du dette med musik i ørerne – og i så fald er der stor sandsynlighed for, at lydbølgerne streames fra Spotify.

Det samme gør omkring 180 millioner andre hele verden rundt hver eneste måned. 83 millioner af disse er betalende kunder på streamingtjenesten.

Det lyder jo som en god forretning. Men faktum er, at Spotify aldrig har givet overskud.

Siden streamingtjenesten blev lanceret i 2008, har Spotify betalt mere end 75 milliarder euro i rettigheder, mens indtjeningen stadig halser for at følge med.

Bogen ”Historien om Spotify” går bag om historien om den svenske virksomhed, som blev stiftet af Daniel Ek og Martin Lorentzon i Stockholm.

Selvom omkring 70 procentaf virksomhedens samlede indtægter bliver betalt tilbage til kunstnerne i form af rettigheder, så har Spotify fået kritik fra kunstnerne og pladebranchen, som ikke mener, at de får en tilstrækkeligt stor bid af kagen.

”Historien om Spotify” fortæller om de visioner, fejl og retssager, som har formet Spotify i de lidt over 10 år, der er gået, siden tjenesten gik live for første gang.

Bogen stiller skarpt på det paradoksale i, at en af verdens største streamingtjenester og mediegiganter ikke kan skabe overskud, og belyser, hvordan Spotify så forsøger at tjene penge.

I sidste uge annoncerede Netflix i øvrigt en ny fiktionsserie baseret på historien om Spotify.

Fakta: Historien om Spotify. Af Rasmus Fleischer og Pelle Snickars. Udgivet af forlaget Underskoven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.