Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook undgår data-katastrofe: Står til at vinde afgørende EU-retssag

Meget tyder på, at Facebook får medhold i en stor EU-retssag, der kunne have revet tæppet væk under den ordning, der sikrer, at virksomheder kan udveksle data mellem EU og USA.

Meget tyder på, at Facebook vinder et afgørende juridisk slagsmål mod den østrigske privacy-aktivist Max Screms. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han står bag et sagsanlæg, hvor han ønsker at få vurderet, om det er i overensstemmelse med EU-loven, når Faceboook overfører data om europæiske brugere til selskabets servere i USA.

Men nu har EU’s generaladvokat afgivet sin vurdering i sagen, og ifølge den strider Facebooks praksis som udgangspunkt ikke mod EU-loven.

Den endelige dom falder dog først om et par måneder, men ifølge Reuters vælger EU-domstollen i fire ud af fem tilfælde at følge vurderingen fra generaladvokaten.

Læs også: Ny EU-sag kan rive vigtige dataudvekslingsaftaler i stykker

Store konsekvenser for virksomheder

Var dommen faldet ud til Max Schrems fordel havde det i praksis betydet, at den såkaldte privacy shield ordning, der lægger rammerne for udveksling af data mellem EU-lande og USA var blevet forkastet.

Max Schrems havde ved en lignende sag i 2015 held til at trække tæppet væk under den såkaldte privacy shield-ordningen forgænger, Safe Harbour.

Dataudvekslingsaftalerne benyttes ikke blot af Facebook, men af tusindvis af europæiske virksomheder, der har brug for at udveksle data mellem EU og USA.

Jesper Langemark, der er advokat og partner i advokatfirmaet Bird & Bird har tidligere vurderet over for Computerworld, at en forkastning af privacy shield ordningen især have udgjort et problem for de mange små og mellemstore virksomheder i EU, der ikke har samme ressourcer til rådighed som Facebook.

“Hvis ordningen bliver forkastet, så bliver det hele mere besværligt for en virksomhed som Facebook. Men det bliver et langt større problem for de virksomheder, der ikke har de samme muskler som Facebook og andre it-giganter,” vurderede han tidligere på året i interview med Computerworld.

Læs også: Ny stor EU-sag om dataudveksling kan blive en bombe under danske virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere