Artikel top billede

Facebook undgår data-katastrofe: Står til at vinde afgørende EU-retssag

Meget tyder på, at Facebook får medhold i en stor EU-retssag, der kunne have revet tæppet væk under den ordning, der sikrer, at virksomheder kan udveksle data mellem EU og USA.

Meget tyder på, at Facebook vinder et afgørende juridisk slagsmål mod den østrigske privacy-aktivist Max Screms. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han står bag et sagsanlæg, hvor han ønsker at få vurderet, om det er i overensstemmelse med EU-loven, når Faceboook overfører data om europæiske brugere til selskabets servere i USA.

Men nu har EU’s generaladvokat afgivet sin vurdering i sagen, og ifølge den strider Facebooks praksis som udgangspunkt ikke mod EU-loven.

Den endelige dom falder dog først om et par måneder, men ifølge Reuters vælger EU-domstollen i fire ud af fem tilfælde at følge vurderingen fra generaladvokaten.

Læs også: Ny EU-sag kan rive vigtige dataudvekslingsaftaler i stykker

Store konsekvenser for virksomheder

Var dommen faldet ud til Max Schrems fordel havde det i praksis betydet, at den såkaldte privacy shield ordning, der lægger rammerne for udveksling af data mellem EU-lande og USA var blevet forkastet.

Max Schrems havde ved en lignende sag i 2015 held til at trække tæppet væk under den såkaldte privacy shield-ordningen forgænger, Safe Harbour.

Dataudvekslingsaftalerne benyttes ikke blot af Facebook, men af tusindvis af europæiske virksomheder, der har brug for at udveksle data mellem EU og USA.

Jesper Langemark, der er advokat og partner i advokatfirmaet Bird & Bird har tidligere vurderet over for Computerworld, at en forkastning af privacy shield ordningen især have udgjort et problem for de mange små og mellemstore virksomheder i EU, der ikke har samme ressourcer til rådighed som Facebook.

“Hvis ordningen bliver forkastet, så bliver det hele mere besværligt for en virksomhed som Facebook. Men det bliver et langt større problem for de virksomheder, der ikke har de samme muskler som Facebook og andre it-giganter,” vurderede han tidligere på året i interview med Computerworld.

Læs også: Ny stor EU-sag om dataudveksling kan blive en bombe under danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.