Transportminister vil erstatte Rejsekort med en app: Helt ny løsning på vej

En ny it-løsning skal samle Rejsekortet og Rejseplanen i én app, og samtidig skal det fysiske rejsekort udfases. Det bliver der lagt op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet skal i løbet af de næste to til fem år erstattes af en ny løsning, hvor Rejsekort og Rejseplanen bliver samlet i en fælles app.

Det lægger Transportministeriet op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet blev i sin nuværende form første gang taget i brug på en teststrækning mellem Roskilde og Tølløse i 2007, og det blev trods store forsinkelser i de følgende år udvidet til at dække resten af landet.

Men nu bliver der således lagt op til en ny og mere tidssvarende app-løsning, hvor målet er at gøre livet lettere for de rejsende.

”En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted, Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr,” siger transportminister Benny Engelbrech (S) i en pressemeddelelse.

Læs også: Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Rejsekortet: Kræver plan for at overholde GDPR

Bliver udfaset langsomt
Transportministeriet lægger dog ikke op til, at den nye app-løsning øjeblikkeligt skal erstatte det nuværende fysisk rejsekort.

Ministeriet forestiller sig i stedet, at der bliver gennemført en overgangsordning på op til fem år, hvor man både kan bruge app-løsningen og det fysiske rejsekort.

Det sker blandt andet af hensyn til den del af befolkningen, som ikke har adgang til en smartphone.

Ideen om at samle Rejsekort og Rejseplanen blev første gang fremført af den tidligere VLAK-regering.

Her lagde daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) op til at skabe en transport-app, som ud over Rejsekort, Rejseplanen også rummede private transport-tjenester som eksempelvis bycykler, taxitjenester og diverse deleøkonomiske transporttjenester.

Læs også: Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.