Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Transportminister vil erstatte Rejsekort med en app: Helt ny løsning på vej

En ny it-løsning skal samle Rejsekortet og Rejseplanen i én app, og samtidig skal det fysiske rejsekort udfases. Det bliver der lagt op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet skal i løbet af de næste to til fem år erstattes af en ny løsning, hvor Rejsekort og Rejseplanen bliver samlet i en fælles app.

Det lægger Transportministeriet op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet blev i sin nuværende form første gang taget i brug på en teststrækning mellem Roskilde og Tølløse i 2007, og det blev trods store forsinkelser i de følgende år udvidet til at dække resten af landet.

Men nu bliver der således lagt op til en ny og mere tidssvarende app-løsning, hvor målet er at gøre livet lettere for de rejsende.

”En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted, Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr,” siger transportminister Benny Engelbrech (S) i en pressemeddelelse.

Læs også: Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Rejsekortet: Kræver plan for at overholde GDPR

Bliver udfaset langsomt

Transportministeriet lægger dog ikke op til, at den nye app-løsning øjeblikkeligt skal erstatte det nuværende fysisk rejsekort.

Ministeriet forestiller sig i stedet, at der bliver gennemført en overgangsordning på op til fem år, hvor man både kan bruge app-løsningen og det fysiske rejsekort.

Det sker blandt andet af hensyn til den del af befolkningen, som ikke har adgang til en smartphone.

Ideen om at samle Rejsekort og Rejseplanen blev første gang fremført af den tidligere VLAK-regering.

Her lagde daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) op til at skabe en transport-app, som ud over Rejsekort, Rejseplanen også rummede private transport-tjenester som eksempelvis bycykler, taxitjenester og diverse deleøkonomiske transporttjenester.

Læs også: Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere