Artikel top billede

Transportminister vil erstatte Rejsekort med en app: Helt ny løsning på vej

En ny it-løsning skal samle Rejsekortet og Rejseplanen i én app, og samtidig skal det fysiske rejsekort udfases. Det bliver der lagt op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet skal i løbet af de næste to til fem år erstattes af en ny løsning, hvor Rejsekort og Rejseplanen bliver samlet i en fælles app.

Det lægger Transportministeriet op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet blev i sin nuværende form første gang taget i brug på en teststrækning mellem Roskilde og Tølløse i 2007, og det blev trods store forsinkelser i de følgende år udvidet til at dække resten af landet.

Men nu bliver der således lagt op til en ny og mere tidssvarende app-løsning, hvor målet er at gøre livet lettere for de rejsende.

”En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted, Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr,” siger transportminister Benny Engelbrech (S) i en pressemeddelelse.

Læs også: Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Rejsekortet: Kræver plan for at overholde GDPR

Bliver udfaset langsomt

Transportministeriet lægger dog ikke op til, at den nye app-løsning øjeblikkeligt skal erstatte det nuværende fysisk rejsekort.

Ministeriet forestiller sig i stedet, at der bliver gennemført en overgangsordning på op til fem år, hvor man både kan bruge app-løsningen og det fysiske rejsekort.

Det sker blandt andet af hensyn til den del af befolkningen, som ikke har adgang til en smartphone.

Ideen om at samle Rejsekort og Rejseplanen blev første gang fremført af den tidligere VLAK-regering.

Her lagde daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) op til at skabe en transport-app, som ud over Rejsekort, Rejseplanen også rummede private transport-tjenester som eksempelvis bycykler, taxitjenester og diverse deleøkonomiske transporttjenester.

Læs også: Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere