Transportminister vil erstatte Rejsekort med en app: Helt ny løsning på vej

En ny it-løsning skal samle Rejsekortet og Rejseplanen i én app, og samtidig skal det fysiske rejsekort udfases. Det bliver der lagt op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet skal i løbet af de næste to til fem år erstattes af en ny løsning, hvor Rejsekort og Rejseplanen bliver samlet i en fælles app.

Det lægger Transportministeriet op til i en ny redegørelse.

Rejsekortet blev i sin nuværende form første gang taget i brug på en teststrækning mellem Roskilde og Tølløse i 2007, og det blev trods store forsinkelser i de følgende år udvidet til at dække resten af landet.

Men nu bliver der således lagt op til en ny og mere tidssvarende app-løsning, hvor målet er at gøre livet lettere for de rejsende.

”En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted, Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr,” siger transportminister Benny Engelbrech (S) i en pressemeddelelse.

Læs også: Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Rejsekortet: Kræver plan for at overholde GDPR

Bliver udfaset langsomt
Transportministeriet lægger dog ikke op til, at den nye app-løsning øjeblikkeligt skal erstatte det nuværende fysisk rejsekort.

Ministeriet forestiller sig i stedet, at der bliver gennemført en overgangsordning på op til fem år, hvor man både kan bruge app-løsningen og det fysiske rejsekort.

Det sker blandt andet af hensyn til den del af befolkningen, som ikke har adgang til en smartphone.

Ideen om at samle Rejsekort og Rejseplanen blev første gang fremført af den tidligere VLAK-regering.

Her lagde daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) op til at skabe en transport-app, som ud over Rejsekort, Rejseplanen også rummede private transport-tjenester som eksempelvis bycykler, taxitjenester og diverse deleøkonomiske transporttjenester.

Læs også: Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.