Artikel top billede

Frankrig giver Google milliard-bøde for at forhindre konkurrence og for uklar annoncering

De franske konkurrencemyndigheder har sendt Google en pæn bon op til jul: 150 millioner euro i bøde.

De franske konkurrencemyndigheder har haft den store bødeblok fremme og har netop sendt Google en ordentlig svend af en bon for at overtræde konkurrencereglerne.

Ikke mindre end 150 millioner euro svarende til godt 1,1 milliarder kroner skal Google betale for at forhindre konkurrence og for uklar annoncering på Google Ads. Det skriver Reuters.

Ifølge de franske konkurrencemyndigheder er Googles dominans inden for onlineannoncering i Frankrig ekstraordinært stor med en markedsandel på omkring 90 procent.

Anden bøde på kort tid

Det er så anden gang inden for ganske kort tid, Google skal have den store kræmmerpung op af inderforet for at betale en regning på fransk.

Så sent som i september invilligede Google i at betale næsten en milliard euro til de franske myndigheder i forbindelse med en sag om skattesnyd. Det svarer til en bøde på næsten 7,5 milliarder kroner.

Google har dog meldt ud, at selskabet vil appellere den seneste bøde på 150 millioner euro.

EU med Margrethe Vestager har også flere gange haft bødeblokken fremme og har sendt flere bøder i milliardklassen til Google og flere andre amerikanske techgiganter.

Det kan du læse mere om her:

Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

Vestager uddeler ny milliardbøde til amerikansk it-gigant: Solgte komponenter til under kostpris

Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data

EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere