Frankrig giver Google milliard-bøde for at forhindre konkurrence og for uklar annoncering

De franske konkurrencemyndigheder har sendt Google en pæn bon op til jul: 150 millioner euro i bøde.

De franske konkurrencemyndigheder har haft den store bødeblok fremme og har netop sendt Google en ordentlig svend af en bon for at overtræde konkurrencereglerne.

Ikke mindre end 150 millioner euro svarende til godt 1,1 milliarder kroner skal Google betale for at forhindre konkurrence og for uklar annoncering på Google Ads. Det skriver Reuters.

Ifølge de franske konkurrencemyndigheder er Googles dominans inden for onlineannoncering i Frankrig ekstraordinært stor med en markedsandel på omkring 90 procent.

Anden bøde på kort tid
Det er så anden gang inden for ganske kort tid, Google skal have den store kræmmerpung op af inderforet for at betale en regning på fransk.

Så sent som i september invilligede Google i at betale næsten en milliard euro til de franske myndigheder i forbindelse med en sag om skattesnyd. Det svarer til en bøde på næsten 7,5 milliarder kroner.

Google har dog meldt ud, at selskabet vil appellere den seneste bøde på 150 millioner euro.

EU med Margrethe Vestager har også flere gange haft bødeblokken fremme og har sendt flere bøder i milliardklassen til Google og flere andre amerikanske techgiganter.

Det kan du læse mere om her:

Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

Vestager uddeler ny milliardbøde til amerikansk it-gigant: Solgte komponenter til under kostpris

Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data

EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.