Artikel top billede

(Foto: Jens Panduro)

22 direktører forlanger bedre it af Landbrugsstyrelsen: Systemerne er ustabile og går ned

For femte år i træk går 22 direktører i samlet flok til Landbrugsstyrelsen med krav om, at driftssikkerheden i styrelsens it-systemer bliver bedre.

22 direktører fra landbrugets rådgivningscentre forlanger i samlet flok garantier for, at Landsbrugsstyrelsens it-systemer samt Tast selv-servivce bliver mere stabile.

Det sker efter fem år med gentagen kritik af systemerne, skriver Landbrugsavisen.

Direktør i Kolding Herred Landbrugsforening, Niels Peter Madsen, kalder over for avisen henvendelsen til Landbrugsstyrelsen for ‘et nødråb’ om ‘de uholdbare forhold.’

Det er femte år i træk, at der bliver rejst kritik af systemerne, men indtil videre er der ikke sket noget.

“De [systemerne, red] er ustabile, de går ned. Og når der kører ordninger med først-til-mølle, hvor medarbejderne møder rigtig tidligt ind for at sidde klar ved tasterne, risikerer de, at der er sort skærm. De risikerer også, at mens de sidder og arbejder for en kunde og er ved at være færdig efter nogle timer, er der undervejs blevet ændret på kortene, fordi der sker en løbende opdatering hele tiden. Det er ikke tilfredsstillende,” siger Niels Peter Madsen til avisen.

Landbrugsstyrelsen har en af statens største it-afdelinger og er for tiden godt i gang med en stor it-transformation, der blev sat i søen for tre år siden.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform'

Landbrugsstyrelsen holder til i Augustenborg i Sønderborg på Als, som styrelsen flyttede til for nogle år siden.

I sidste uge meddelte minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S), at styrelsen mener, at den har de fornødne kompetencer til at varetage alle sine opgaver.

Det skete som svar på et spørgsmål fra folketingsmedlem Mai Villadsen (EL), som var bekymret over, at blot 30 af 390 stillinger i styrelsen er besat af medarbejdere, der valgte at flytte med ud af København.

"Kan ministeren oplyse, om kompetencerne i medarbejderstaben,
der er ansvarlige for henholdsvis udbetaling af landdistriktsmidler, IT-kompetencer til udvikling af nye ordninger under landdistriktsprogrammet og landbrugsfaglige kompetencer i forhold til miljø- og klimaeffekter af tiltag under landdistriktsprogrammet, er berørt af, at kun 30 medarbejdere er fulgt med ved udflytningen af Landbrugsstyrelsen?," lød hendes spørgsmål.

Det kan du se her.

Læs også:

CGI vinder kæmpeudbud til 125 millioner kroner hos Landbrugsstyrelsen - skal overtage flere medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere