Artikel top billede

(Foto: CGI/Bjarne R.Mikkelsen)

CGI vinder kæmpeudbud til 125 millioner kroner hos Landbrugsstyrelsen - skal overtage flere medarbejdere

Landbrugsstyrelsen har fundet vinderen af styrelsen store udbud til op mod 125 millioner kroner. Med sejren forpligter CGI sig til at overtage seks medarbejdere.

It-selskabet CGI vinder Landbrugsstyrelsen store udbud om udvikling og vedligeholdelse af de såkaldte TAS-systemer - det står for ‘tilskudsadministration,” meddeler CGI i denne pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen er blandt de største statslige it-arbejdspladser herhjemme.

TAS-systemerne dækker over de ret omfattende systemer, som styrelsen anvender til ansøgninger, sagsbehandling og udbetalinger til landbruget.

I dag anvender styrelsen systemer som BTAS, CAPTAS og EUS på området.

Den fire-årige ordre er op mod 125 millioner kroner værd, og den er en del af Landbrugsstyrelsens store it-plan.

CGI er i forvejen leverandør til Landbrugsstyrelsen og udvider med ordren sine opgave for styrelsen. Selskabet overtager TAS-opgaven fra Formpipe, hvis rammeaftale udløber.

Udvider 'i forvejen tætte samarbejde'

“Med TAS-kontrakten udvider vi vores i forvejen tætte samarbejde med Landbrugsstyrelsen. Aftalen er med til at slå fast, at vi i CGI har de nødvendige kompetencer til at understøtte den fortsatte digitalisering af den offentlige sektor i Danmark," meddeler Michael Hermansen, administrerende direktør i CGI Danmark.

Computerworld har tidligere afdækket, at Landbrugsstyrelsen i forbindelse med udbuddet vil skille sig af med en række it-medarbejdere, der hidtil har stået for styrelsens applikationsudvikling.

Den ny-udbudte rammekontrakt er magen til den, som Formpipe tidligere har haft - bortset fra, at Landbrugsstyrelsen har taget applikationsdriften med ind i udbuddet.

Denne opgave er hidtil blevet håndteret internt i styrelsen.

Tidligere har Landbrugsstyrelsen overført al basis-it til Statens IT, og nu er turen altså kommet til applikationsdriften, som styrelsen vil have ud ad egne hænder.

De pågældende medarbejdere i styrelsen blev orienteret i sommer om, at deres tid som ansatte i styrelsen snart var ved vejs ende.

Landbrugsstyrelsen har i udbudsmaterialet opsat en række kriterier for overdragelse af de seks medarbejdere, som de interesserede leverandører skal leve op til.

Det kan du læse mere om her: Landbrugsstyrelsen vil overdrage it-medarbejdere til it-firma i forbindelse med stort udbud.

Landbrugsstyrelsen gik i fjor i gang med en meget ambitiøs it-plan, som du kan læse mere om her: Kæmpe it-satsning i Landbrugsstyrelsen: Nye it-projekter for 90 millioner - skal bruge mange nye medarbejdere.

En af Landbrugsstyrelsens centrale opgaver er at flytte penge fra EU og ud til landbrugs-erhvervet, hvilket er en opgave, som i dag altid foregår digitalt - og som kræver ret omfattende automatisering, så sagsbehandlingstiderne bliver så korte som mulig.

Opgaven består i at levere bistand over en bred kam til it-området - herunder gennemførelse af større projekter, løbende tilpasning, opgraderinger og vedligeholdelse af CAPTAS, systemsupport og drift af administrationssystemerne, har Landbrugsstyrelsen tidligere meddelt.

Ifølge CGI vil 'arbejdet i de kommende fire år i høj grad vil være præget af fire overordnede opgaver: Øget automatiseringsgrad i interne arbejdsgange, bedre digitalt samspil med kunder, hurtigere time-to-market for nye ordninger og øget driftsstabilisering,' lyder det fra selskabet.

Læs også:

Landbrugsstyrelsen håber på stor leverandør-interesse for kæmpeudbud til op til 125 millioner kroner: "Vi er i gang med at bygge nyt it, og derfor håber vi, at vi kan være en interessant kunde"

Sådan står det til med machine learning i staten: Her er tre spændende projekter hos Nævnenes Hus, Landbrugsstyrelsen og Arbejdsstyrelsen

Kæmpe it-satsning i Landbrugsstyrelsen: Nye it-projekter for 90 millioner - skal bruge mange nye medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere