Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

CGI vinder kæmpeudbud til 125 millioner kroner hos Landbrugsstyrelsen - skal overtage flere medarbejdere

Landbrugsstyrelsen har fundet vinderen af styrelsen store udbud til op mod 125 millioner kroner. Med sejren forpligter CGI sig til at overtage seks medarbejdere.

It-selskabet CGI vinder Landbrugsstyrelsen store udbud om udvikling og vedligeholdelse af de såkaldte TAS-systemer - det står for ‘tilskudsadministration,” meddeler CGI i denne pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen er blandt de største statslige it-arbejdspladser herhjemme.

TAS-systemerne dækker over de ret omfattende systemer, som styrelsen anvender til ansøgninger, sagsbehandling og udbetalinger til landbruget.

I dag anvender styrelsen systemer som BTAS, CAPTAS og EUS på området.

Den fire-årige ordre er op mod 125 millioner kroner værd, og den er en del af Landbrugsstyrelsens store it-plan.

CGI er i forvejen leverandør til Landbrugsstyrelsen og udvider med ordren sine opgave for styrelsen. Selskabet overtager TAS-opgaven fra Formpipe, hvis rammeaftale udløber.

Udvider 'i forvejen tætte samarbejde'

“Med TAS-kontrakten udvider vi vores i forvejen tætte samarbejde med Landbrugsstyrelsen. Aftalen er med til at slå fast, at vi i CGI har de nødvendige kompetencer til at understøtte den fortsatte digitalisering af den offentlige sektor i Danmark," meddeler Michael Hermansen, administrerende direktør i CGI Danmark.

Computerworld har tidligere afdækket, at Landbrugsstyrelsen i forbindelse med udbuddet vil skille sig af med en række it-medarbejdere, der hidtil har stået for styrelsens applikationsudvikling.

Den ny-udbudte rammekontrakt er magen til den, som Formpipe tidligere har haft - bortset fra, at Landbrugsstyrelsen har taget applikationsdriften med ind i udbuddet.

Denne opgave er hidtil blevet håndteret internt i styrelsen.

Tidligere har Landbrugsstyrelsen overført al basis-it til Statens IT, og nu er turen altså kommet til applikationsdriften, som styrelsen vil have ud ad egne hænder.

De pågældende medarbejdere i styrelsen blev orienteret i sommer om, at deres tid som ansatte i styrelsen snart var ved vejs ende.

Landbrugsstyrelsen har i udbudsmaterialet opsat en række kriterier for overdragelse af de seks medarbejdere, som de interesserede leverandører skal leve op til.

Det kan du læse mere om her: Landbrugsstyrelsen vil overdrage it-medarbejdere til it-firma i forbindelse med stort udbud.

Landbrugsstyrelsen gik i fjor i gang med en meget ambitiøs it-plan, som du kan læse mere om her: Kæmpe it-satsning i Landbrugsstyrelsen: Nye it-projekter for 90 millioner - skal bruge mange nye medarbejdere.

En af Landbrugsstyrelsens centrale opgaver er at flytte penge fra EU og ud til landbrugs-erhvervet, hvilket er en opgave, som i dag altid foregår digitalt - og som kræver ret omfattende automatisering, så sagsbehandlingstiderne bliver så korte som mulig.

Opgaven består i at levere bistand over en bred kam til it-området - herunder gennemførelse af større projekter, løbende tilpasning, opgraderinger og vedligeholdelse af CAPTAS, systemsupport og drift af administrationssystemerne, har Landbrugsstyrelsen tidligere meddelt.

Ifølge CGI vil 'arbejdet i de kommende fire år i høj grad vil være præget af fire overordnede opgaver: Øget automatiseringsgrad i interne arbejdsgange, bedre digitalt samspil med kunder, hurtigere time-to-market for nye ordninger og øget driftsstabilisering,' lyder det fra selskabet.

Læs også:

Landbrugsstyrelsen håber på stor leverandør-interesse for kæmpeudbud til op til 125 millioner kroner: "Vi er i gang med at bygge nyt it, og derfor håber vi, at vi kan være en interessant kunde"

Sådan står det til med machine learning i staten: Her er tre spændende projekter hos Nævnenes Hus, Landbrugsstyrelsen og Arbejdsstyrelsen

Kæmpe it-satsning i Landbrugsstyrelsen: Nye it-projekter for 90 millioner - skal bruge mange nye medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.