Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland afprøver sin nationale afløser til internettet

Den russiske stat er i færd med at afprøve sit eget alternativ til internettet

Den russiske regering er i færd med at afprøve sit alternativ til det åbne internet, lyder det fra flere russiske medier ifølge netmediet Techcrunch.

Hvor langt, Rusland er i bestræbelserne, er uklart, men sigtet er at kreere et mere robust alternativ, som eventuelt kan være lettere for den russiske stat at kontrollere.

Internettets globale natur gør, at den russiske pendant til internettet skal kunne interagere med det eksisterende internet både fysisk, virtuelt men også politisk med de øvrige lande som internettet rummer.

Rusland har i stigende grad lænet sig op ad en kinesisk model, hvor det kinesiske styre er meget opmærksom på at kontrollere og endda blokere bestemte hjemmesider, apps og services som de kinesiske internet-brugere kan tilgå.

Tidligere på året introducerede den russiske regering en lov, der skal tvinge alle russiske leverandører af blandt andre smartphones, fjernsyn, computere til at præinstallere russisk-producerede apps.

Hensigten med loven er at ’beskytte russiske internetselskaber’ samt ’reducere misbrug foretaget af udenlandske selskaber, der arbejder med informationsteknologi’.

Læs også: Ny lov på vej i Rusland: Alle pc'er, smartphones og fjernsyn solgt i Rusland skal præinstalleres med russiske apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere