Artikel top billede

Bog: Hvem vil du være som leder?

Succesfuld entreprenør og venturekapitalist vil gøre moderne ledere bevidste om deres rolle som kulturbærere.

Ben Horowitz er medstifter af en Silicon Valley-baserede venturekapitalvirksomhed Andreessen Horowitz. Horowitz har derudover selv en lang karriere bag sig i bl.a. Netscape, AOL og HP.

I bogen ”What You Do Is Who You Are” binder Horowitz sin interesse for kultur og historie sammen med sine indsigter i virksomhedsledelse- og udvikling.

Han mener, at kulturen er bestemmende for den retning, moderne virksomheder udvikler sig i – og det er lederne, som er kulturbærende. Derfor er det afgørende, at man som leder beslutter sig for, hvilken slags leder, man ønsker at være. For dernæst (som titlen antyder) at gøre denne identitet gældende igennem konkrete handlinger.

En af Horowitz’ helt centrale pointer er, at du som leder ikke er defineret af de ting, du tror på eller af, hvad du siger. Din identitet som leder er først og fremmest defineret af, hvad du gør.

Denne filosofi forklarer Horowitz ved at trække tråde fra Djengis Khan til nutidens store virksomheder, såsom Netflix og Uber.

Nogle af historiens mest markante figurer brugte nemlig bevidst kulturen til at lede deres samfund. Spørgsmål som ”hvem er vi” var lige så relevante for i sin tid Djengis Khan, som de er for moderne virksomhedsledere – om end de måske udøver deres indflydelse med knap så håndfaste midler. Derfor er det vigtigt, at man som leder gør sig bevidst om sin rolle som kulturbærer.

Fakta: What You Do Is Who You Are: How to Create Your Business Culture. Forfatter: Ben Horowitz. Udgivet af Harper Business.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere