Artikel top billede

Bog: Hvem vil du være som leder?

Succesfuld entreprenør og venturekapitalist vil gøre moderne ledere bevidste om deres rolle som kulturbærere.

Ben Horowitz er medstifter af en Silicon Valley-baserede venturekapitalvirksomhed Andreessen Horowitz. Horowitz har derudover selv en lang karriere bag sig i bl.a. Netscape, AOL og HP.

I bogen ”What You Do Is Who You Are” binder Horowitz sin interesse for kultur og historie sammen med sine indsigter i virksomhedsledelse- og udvikling.

Han mener, at kulturen er bestemmende for den retning, moderne virksomheder udvikler sig i – og det er lederne, som er kulturbærende. Derfor er det afgørende, at man som leder beslutter sig for, hvilken slags leder, man ønsker at være. For dernæst (som titlen antyder) at gøre denne identitet gældende igennem konkrete handlinger.

En af Horowitz’ helt centrale pointer er, at du som leder ikke er defineret af de ting, du tror på eller af, hvad du siger. Din identitet som leder er først og fremmest defineret af, hvad du gør.

Denne filosofi forklarer Horowitz ved at trække tråde fra Djengis Khan til nutidens store virksomheder, såsom Netflix og Uber.

Nogle af historiens mest markante figurer brugte nemlig bevidst kulturen til at lede deres samfund. Spørgsmål som ”hvem er vi” var lige så relevante for i sin tid Djengis Khan, som de er for moderne virksomhedsledere – om end de måske udøver deres indflydelse med knap så håndfaste midler. Derfor er det vigtigt, at man som leder gør sig bevidst om sin rolle som kulturbærer.

Fakta: What You Do Is Who You Are: How to Create Your Business Culture. Forfatter: Ben Horowitz. Udgivet af Harper Business.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”