Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny lov skal tvinge hemmelige amerikanske hackeraftaler frem i lyset

Ny lovgivning skal løfte sløret for hidtil hemmelige hacker-aftaler, som amerikanske virksomheder og myndigheder har indgået med andre lande.

Fremover skal alle amerikanske hacker-ydelser til lande eller virksomheder uden for USA frem i lyset.

Sådan lyder kernen i en ny amerikansk lov.

Den pålægger i første omgang det amerikanske Udenrigsministerium inden for 90 dage at klarlægge overfor den amerikanske Kongres, hvordan ministeriet kontroller spredningen af amerikanske cybersikkerheds-ydelser til resten af verden.

I dag skal alle amerikanske virksomheder, der sælger hacker-ydelser til andre lande have tilladelse af det amerikanske Udenrigsministerium.

Men fornylig er det kommet frem, at amerikanske cybersikkerheds-virksomheder eksempelvis har hjulpet de Forenede Arabiske Emirater med at slå ned på politiske modstandere, skriver Reuters.

Det drejede sig om hacker-enheden Project Raven, der blev drevet af blandt andre tidligere amerikanske NSA-ansatte til at angribe politiske modstandere, menneskerettigheds-aktivister og journalister på emiraternes vegne.

Projektet blev desuden bistået af de amerikanske virksomheder Good Harbor, CyberPoint International og SRA International.

Det har rejst bekymringer om, at amerikanske cybersikkerheds-kompetencer, der er særligt udviklet til at beskytte amerikanske interesser, frit sælges på det internationale marked.

Kongresmedlem Dutch Ruppersberger siger til Reuters, at det er nødvendigt, at salget af hacker-ydelser bliver kontrolleret fra politisk side.

“Vi regulerer også eksporten af missiler og våben til fremmede lande, og vi er nødt til også at overvåge salget af cyber-kompetencer,” siger han.
IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps-udviklere i PET

Unik System Design A/S

Scrum Master

Sentia Denmark A/S

License Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere