Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny lov skal tvinge hemmelige amerikanske hackeraftaler frem i lyset

Ny lovgivning skal løfte sløret for hidtil hemmelige hacker-aftaler, som amerikanske virksomheder og myndigheder har indgået med andre lande.

Fremover skal alle amerikanske hacker-ydelser til lande eller virksomheder uden for USA frem i lyset.

Sådan lyder kernen i en ny amerikansk lov.

Den pålægger i første omgang det amerikanske Udenrigsministerium inden for 90 dage at klarlægge overfor den amerikanske Kongres, hvordan ministeriet kontroller spredningen af amerikanske cybersikkerheds-ydelser til resten af verden.

I dag skal alle amerikanske virksomheder, der sælger hacker-ydelser til andre lande have tilladelse af det amerikanske Udenrigsministerium.

Men fornylig er det kommet frem, at amerikanske cybersikkerheds-virksomheder eksempelvis har hjulpet de Forenede Arabiske Emirater med at slå ned på politiske modstandere, skriver Reuters.

Det drejede sig om hacker-enheden Project Raven, der blev drevet af blandt andre tidligere amerikanske NSA-ansatte til at angribe politiske modstandere, menneskerettigheds-aktivister og journalister på emiraternes vegne.

Projektet blev desuden bistået af de amerikanske virksomheder Good Harbor, CyberPoint International og SRA International.

Det har rejst bekymringer om, at amerikanske cybersikkerheds-kompetencer, der er særligt udviklet til at beskytte amerikanske interesser, frit sælges på det internationale marked.

Kongresmedlem Dutch Ruppersberger siger til Reuters, at det er nødvendigt, at salget af hacker-ydelser bliver kontrolleret fra politisk side.

“Vi regulerer også eksporten af missiler og våben til fremmede lande, og vi er nødt til også at overvåge salget af cyber-kompetencer,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital