Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny lov skal tvinge hemmelige amerikanske hackeraftaler frem i lyset

Ny lovgivning skal løfte sløret for hidtil hemmelige hacker-aftaler, som amerikanske virksomheder og myndigheder har indgået med andre lande.

Fremover skal alle amerikanske hacker-ydelser til lande eller virksomheder uden for USA frem i lyset.

Sådan lyder kernen i en ny amerikansk lov.

Den pålægger i første omgang det amerikanske Udenrigsministerium inden for 90 dage at klarlægge overfor den amerikanske Kongres, hvordan ministeriet kontroller spredningen af amerikanske cybersikkerheds-ydelser til resten af verden.

I dag skal alle amerikanske virksomheder, der sælger hacker-ydelser til andre lande have tilladelse af det amerikanske Udenrigsministerium.

Men fornylig er det kommet frem, at amerikanske cybersikkerheds-virksomheder eksempelvis har hjulpet de Forenede Arabiske Emirater med at slå ned på politiske modstandere, skriver Reuters.

Det drejede sig om hacker-enheden Project Raven, der blev drevet af blandt andre tidligere amerikanske NSA-ansatte til at angribe politiske modstandere, menneskerettigheds-aktivister og journalister på emiraternes vegne.

Projektet blev desuden bistået af de amerikanske virksomheder Good Harbor, CyberPoint International og SRA International.

Det har rejst bekymringer om, at amerikanske cybersikkerheds-kompetencer, der er særligt udviklet til at beskytte amerikanske interesser, frit sælges på det internationale marked.

Kongresmedlem Dutch Ruppersberger siger til Reuters, at det er nødvendigt, at salget af hacker-ydelser bliver kontrolleret fra politisk side.

“Vi regulerer også eksporten af missiler og våben til fremmede lande, og vi er nødt til også at overvåge salget af cyber-kompetencer,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere