Artikel top billede

Bill Gates vil betale mere i skat: Vil have ændret det 'uretfærdige' amerikanske skattesystem

En af verdens rigeste mennesker, Microsofts Bill Gates, vil have ændret det amerikanske skattesystem, så de rige kommer til at betale mere i skat. Se hans argumenter her.

Microsofts Bill Gates vil have ændret det amerikanske skattesystem, så de rige kommer til at betale mere i skat.

Det skriver han i sin årlige nytårshilsen, hvor han traditionen tro gør status over året, der gik.

“Jeg mener, at de rige bør betale mere, end de gør i dag. Og det inkluderer Melinda [Bill Gates’ hustru, Melinda Gates, red] og mig,” skriver han.

Bill Gates har i de senere år fokuseret sit arbejdsliv på velgørenhed, men han skriver, at han ‘naturligt nok’ ofte bliver spurgt om skattespørgsmålet som en af verdens rigeste mennesker.

“Jeg har i årevis argumentetet for et mere retfærdigt skattesystem. Det er ikke altid lige populært at argumentere for højere skatter [...] så jeg ønsker at være så klart i mælet som muligt,” skriver han.

Bill Gates peger på, at USA helt grundlæggende bruger flere penge, end landet får ind på skatter.

Hertil kommer, at det, som Bill Gates kalder for ‘velstands-kløften’ bliver større og større i USA.

“Afstanden mellem top- og bundindtægter i USA er meget større end det var tilfældet for 50 år siden. Ganske få mennesker scorer en stor del,” skriver han.

Han erkender, at han selv er en af disse mennesker.

“Jeg er blevet uforholdsmæssigt belønnet for mit arbejde, mens mange andre, der har arbejdet lige så hårdt, kæmper for at få det til at hænge sammen,” skriver han.

“Derfor ønsker jeg et skattesystem, hvor dem, der har flere penge, betaler en højere procentdel i skat,” lyder det.

Du kan læse hele Bill Gates skatte-brev her: Inequality in the next decade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere