Artikel top billede

Bill Gates vil betale mere i skat: Vil have ændret det 'uretfærdige' amerikanske skattesystem

En af verdens rigeste mennesker, Microsofts Bill Gates, vil have ændret det amerikanske skattesystem, så de rige kommer til at betale mere i skat. Se hans argumenter her.

Microsofts Bill Gates vil have ændret det amerikanske skattesystem, så de rige kommer til at betale mere i skat.

Det skriver han i sin årlige nytårshilsen, hvor han traditionen tro gør status over året, der gik.

“Jeg mener, at de rige bør betale mere, end de gør i dag. Og det inkluderer Melinda [Bill Gates’ hustru, Melinda Gates, red] og mig,” skriver han.

Bill Gates har i de senere år fokuseret sit arbejdsliv på velgørenhed, men han skriver, at han ‘naturligt nok’ ofte bliver spurgt om skattespørgsmålet som en af verdens rigeste mennesker.

“Jeg har i årevis argumentetet for et mere retfærdigt skattesystem. Det er ikke altid lige populært at argumentere for højere skatter [...] så jeg ønsker at være så klart i mælet som muligt,” skriver han.

Bill Gates peger på, at USA helt grundlæggende bruger flere penge, end landet får ind på skatter.

Hertil kommer, at det, som Bill Gates kalder for ‘velstands-kløften’ bliver større og større i USA.

“Afstanden mellem top- og bundindtægter i USA er meget større end det var tilfældet for 50 år siden. Ganske få mennesker scorer en stor del,” skriver han.

Han erkender, at han selv er en af disse mennesker.

“Jeg er blevet uforholdsmæssigt belønnet for mit arbejde, mens mange andre, der har arbejdet lige så hårdt, kæmper for at få det til at hænge sammen,” skriver han.

“Derfor ønsker jeg et skattesystem, hvor dem, der har flere penge, betaler en højere procentdel i skat,” lyder det.

Du kan læse hele Bill Gates skatte-brev her: Inequality in the next decade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere