Artikel top billede

Softwareingeniør finder sikkerhedshul hos Københavns Zoo: Fik adgang til hundredevis af kundeoplysninger

En sikkerhedsbrist hos Københavns Zoo har givet en kunde adgang til hundredevis af andre kunders oplysninger.

I løbet af 10-15 minutter lykkedes det Søren Louv-Jansen at få adgang til hundredevis af kundeoplysninger hos Københavns Zoo.

Et sikkerhedshul på Københavns Zoos hjemmeside gav ham mulighed for at få adgang til en række oplysninger om selskabets andre kunder.

Det skriver Politiken.

"Jeg lavede et lille program, det tog mig 10-15 minutter. Det prøvede
fire forskellige postnumre ud som kode, nogle af de mest normale i
Københavnsområdet, hvor jeg gik ud fra, at de fleste årskortholdere
boede," siger Søren Louv-Jansen, der til dagligt arbejder som softwareingeniør, til avisen.

På Twitter skriver Søren Louv-Jansen, at han har fået adgang til både navn, billede, email, adresse og telefonnumre på alle med et årskort til zoologisk have.

"Tænker det er guf for spammers/scammers at få adgang til så komplette og up-to-date baggrundsoplysninger. Kan også bruges af interesseorganisationer for dyrevelfærd der kan bruge det til at hænge
kendisser med Zoo-medlemsskab ud," skriver Søren Louv-Jansen.

Samtidig har man mulighed for at ændre i oplysningerne og opsige abonnementet på vegne af andre.

Søren Louv-Jansen oplyser, at han er i kontakt med Københavns Zoo, der ifølge ham er meget lydhør over for problemet.

Politiken har også været i kontakt med selskabet, der dog ikke vil bekræfte eller afvise, om der er tale om en sikkerhedsbrist, før de har undersøgt sagen til bunds.

Læs også: Dansk it-sikkerhedsansat opdager alvorligt sikkerhedshul i Office 365: Rent held at det ikke er blevet udnyttet i større skala endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.